Magyar tőzsde

2011. szeptember 28., szerda

- "Kisebb visszarendeződés jöhet"

http://www.portfolio.hu/vallalatok/kisebb_visszarendezodes_johet.156009.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
A tegnapi heves emelkedések után ma kisebb visszarendeződésre számít a részvénypiacokon Pap Attila, a Quaestor pénzügyi tanácsadója, aki szerint a német DAX az elmúlt időszak alulteljesítése után mostanra egyre szebb képet mutat.
A hazai parkettet nézve az OTP-ben a tegnapi rohamot követően jöhet egy visszarendeződés, ahol a 3100 Ft tűnik a bankpapír első fontos támaszának. A bizonytalan európai határidők miatt várhatóan pedig nem alakul ki szigetforduló, ami komoly pozitív jelként lett volna értelmezhető. Az emelkedés során az első fontos ellenállás a múlt héten hátrahagyott rés, mely felett a letörési szint (3525-3530 Ft) lenne elérhető.

A többi nagy közül a MOL a 14 000-15 200 Ft-os sávból kitörve lenne érdekes. Amíg ez nem következik be, addig maradhat a most látott heves csapkodás. A Richter továbbra is gyenge, a nagyobbik gyógyszergyártó részvényei a 29 000-30 400 Ft-os szint közé szorultak. A Telekomnál pedig a 465-485 Ft-os sáv él, melyen belül érdektelen a papír Pap szerint.

A fejlett piacokat nézve az S&P 500 tegnap lefordult a múlt szerdai Fed közlemény utáni letörési szintjéről a görög fejlemények hatására, azaz jelenleg gyengébb képet mutat az amerikai index. A német DAX viszont kezd kilépni a csökkenő csatornájából, ahol most elsőre a vártnak megfelelően el is akadtunk az 5650 pontos ellenállásnál.

Összegezésül Pap elmondta, hogy mára kisebb visszarendeződés jöhet a világban a heves emelkedések után, míg a pénteki napon (negyedéves zárás) érdemes lesz odafigyelni a hó végi záróár beállításokra. Október 11-től pedig az újra elinduló amerikai gyorsjelentési szezonra helyeződhet át a figyelem, amennyiben megoldódnak egy rövid időre a görög problémák. Jó jelentések esetén akár egy szép emelkedés is jöhetne októberben - zárta gondolatmenetét a Quaestor pénzügyi tanácsadója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése