Magyar tőzsde

2011. szeptember 4., vasárnap

- Meglepetések is jöhetnek a magyar parketten

http://www.por
tfolio.hu/vallalatok/meglepetesek_is_johetnek_a_magyar_parketten.154591.html
Az elmúlt pár kereskedési nap során megerősítést nyert, hogy egy dupla alj formálódott a felülteljesítő amerikai részvényindexekben, mely eredőjeként kisebb optimizmusra lehet okunk a lemaradó magyar és német parkettet illetően is - véli Pap Attila, a Quaestor pénzügyi tanácsadója. 

Az S&P 500 az elmúlt hetek során egy dupla aljat formált és amennyiben az index szignifikánsan áttörné az 1220 pontos szintjét, úgy az aljból számítva elérhetné az index az 1260-1280 pontnál húzódó ellenállási zónáját. Pap szerint ezen tartományba tehető egy Elliott ciklus B pontja is, ahol e szinteknél dőlhet majd el a piac további sorsa (irány tovább fel, vagy egy újabb eső hullám). Az elmúlt napok szép teljesítményét látva azonban könnyen elképzelhető pár nap korrekció (konszolidáció) a fontos 1220 pontos ellenállás alatt. 

Az amerikai piaccal ellentétben nem ilyen szép a kép a lemaradó magyar és német parketten. A DAXszámára egyértelműen az 5730 pont jelent egy komoly ellenállást, amit áttörve lenne csak komolyabb tér felfelé. A BUX esetén egy szűkülő háromszögben oldalazunk, melyből kitörve 20 000 pont lehetne elérhető technikai szemmel. 

A magyar piac a tegnapi kereskedés első felében már megpróbálkozott az elindulással, melyet azonban a kereskedés második felében egy visszateszt követett Pap szerint. Az OTP szempontjából 4100 Ft a fontos támasz, míg 4250 Ft felett újra a keddi lokális csúcs lenne elérhető. A BUX-hoz hasonlóan aMOL is egy szűkülő háromszögben halad, ahol lassan kezd elfogyni a tér, 17 500 Ft felett állna emelkedő pályára a papír, míg 16 500 Ft letörésével nyílna meg komoly tér lefelé. A Telekom számára 500 Ft a támasz, míg az 515, majd az 525 Ft jelent egy komoly megállót az erősödésben. A Richteresetén a fontos támasz 33 500, míg az előttünk tornyosuló fontos ellenállások 35 000, illetve 36 000 Ft-hoz köthetőek. 


Összességében a mai kereskedést tekintve enyhén optimista álláspontra helyezkedett a Quaestor pénzügyi tanácsadója, aki szerint a magyar piacon említett háromszögekből kitörve akár komolyabb meglepetések szemtanúi is lehetnénk. Amerikában pedig a dupla alj kialakulása után elsőre 1220 pontnál dőlhet el a piac sorsa. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése