Magyar tőzsde

2011. szeptember 18., vasárnap

- Brókerszem 0919

Az amerikai piacok pénteken  pozitív tartományban zártak, ez volt az 5.emelkedő nap.
Erősödést a defenzív szektor támogatta. Az S&P 500-as index a korábbi 1225-30pontos ellenállást megközelítette, de nem érte el. Amennyiben ezt az értéket sikerül áttörnie az indexnek, abban az esetben folytatódhat az emelkedés. Az amerikai futuresek erős mínuszban állnak, ha délutánig így marad, akkor a több napos emelkedés megfordul.
Az ázsiai piacokon a mai napon a fordulat látszik. Szinte a legtöbb index negatív tartományban zárt. Japában ma kereskedési szünnap volt.
Főbb hírekből: Görög állampapír hozamok drasztikusan csökkentek, az állampapír piac  árazza a 6. soron következő mentőcsomagot.
Barack Obama a mai napon a kongresszus elé terjeszt egy 1.2 milliárd dolláros megszorító javaslatot, amit a törvényhozásnak december 23-ig kell elfogadnia.
Az Országgyűlés ma tárgyalja ismét a devizahitelesek megsegítésére irányuló fixált végtörlesztési javaslatát.
Fontosabb makróadat ma nem lát napvilágot.
A hazai piacon érezhető volt, hogy a főbb európai indexek kezdenek kifáradni, így az OTP pénteken a 3700 forint alatti tartományt is meglátogatta.
( A DAX német index 5650 pontos csökkenő csatorna tetőnél megakadt. )
Abban az esetben, ha a bank részvénynek sikerül átttrönie a 3800 forintos ellenállást forgalommal, akkor beszélhetünk kitörésről.
Mai napra csökkenést várok a papírtól, a nemzetközi hangulat is ezt támogatja. Támasz 3650, 3550 forint.
MOL-nál a 15200 forintos korábbi rést kéne áttörni ahhoz, hogy emelkedést tudjon produkálni a részvény, addig maradnak a támaszok 14800 forintnál, illetve 14 ezernél.
MTELEKOM esetében a devizahitelesek megsegítésére irányuló intézkedés hozamemelkedést okozott az ÁP.piacon, így nem várok a papírtól erősödést.
Továbbra is a 465, 480 Ft jelenti a megállót az esésben, míg az 500 Ft már komoly ellenállásként funkcionál.
RICHTER grafikonja továbbra is negatív képet mutat, viszont ha ma csökkenés fog kialakulni a hazai papírokban, akkor a befektetők a defenzív részvényeket kereshetik. Támasz 32600, majd 31800 forint. Ellenállás 33400 forint.
Összegezve a mai napra negatív hangulatot várok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése