Magyar tőzsde

2011. szeptember 25., vasárnap

- Brókerszem 0926

Nehéz most jövőképet festeni, mivel a piacban benne van mindkét irány lehetősége.
Engedjék meg, hogy kifejtsem bővebben a véleményem : - Először is vegyük górcső alá a pozitív elmozdulás valószínűségét a nemzetközi piacokon, ami javíthatja a magyar kilátásokat is.
1,
- Október elején a görög kormánynak szüksége lesz a 6.soron következő mentőcsomagra, amiből finanszírozzák a nyugdíjakat és a közalkalmazotti béreket.
Amennyiben megkapják, egy időre elmúlik a görög bizonytalanság.
2,
- Az S&P500 indexnél az augusztusi, míg a Dax index esetében a szeptemberi mélypont jelentett ismét támaszt pénteken, előbbit az 1100pont fogta meg,az utóbbit a 4965 pont. Mindkét index pozitív zárást produkált.
3,
- Szeptember 30- a 3.negyedéves zárás, ezért lehet egy kis kozmetikázás.
4,
- Október közepétől ismét kezdődik az amerikai vállalati gyorsjelentési szezon, ha kedvező számokat tesznek közzé a vállalatok, akkor az is felhajtóerővel bír.
5,
- Decemberi mikulás ralli.
Mi szólhat a további esés mellett?
1,
Görögország csődje. Pénteken a görög tőzsde index, több mint 10 éves mélypontra szakadt.
2,
A perifériás országok további leminősítése, fizetésképtelenné válása.
Az államadósság lefaragó intézkedések végrehajtásának nehézségei.
Tovább csökkenő GDP növekedés.
3,
Fentebb említek támasz szintek letörése. Korábban említettem egy Elliott ciklikusságot az S&P500-as indexnél. Röviden ez annyit jelent, hogy az augusztusi 1100-as mélypont ha letörik, akkor az index a következő C pontra fog lejönni, aminek a meghatározására nincs törvényszerűség, csak annyit tudunk, hogy 1100 alá mutat. Én feltételeznék ebben az esetben egy 1000 pontos, 10%-os index csökkenést.

A magyar piacról nehéz véleményt alkotni, mivel a kormányzati intézkedések negatív hatással van a tőzsdénkre. Amikor a külföldi részvények emelkedtek, mi kimaradtunk ebből, viszont lejtmenetkor lekövettük az esést.
A magyar CDS árazás a világ 10 legrosszabb országa között van.
Az egyedi papírok esetében az Mtelekomnál a Goldman Sachs elképzelhetőnek tartja, hogy 2013-ban emelt osztalékot fizet a befektetőinek. Jelenlegi értéken számolva ez 15,5%-os osztalékhozam lenne.
Támaszt jelent a papírnál a 465 forint, az első ellenállás pedig a 480, majd az 500 forint.
A MOL-nál még mindig a 14 ezer forint jelent támaszt. Ha az alá zár, akkor ennél a papírnál is feltételezek egy további lejtmenetet. Ellenállás 15200 forint.
Az OTP hulló kés effektus. A 3000 forint lélektani szint nem jelentett támaszt a múlt héten. 2740, majd a 2500 forintnál látom a következő támaszokat. Amennyiben az előző napi záró árnál magasabban zár, akkor lehet egy pozitív forduló. Ellenállás 3 ezer, majd a 3120 forint. Abszolút fordulat 3400 fölött indulhat el.
RICHTER : Hangulattal együtt mozog lefelé az árfolyam, hiába a forint gyengülés. Defenzitása csorbát szenvedett. 29 ezer támasz, 31800 ellenállás.
Összefoglalva,a  ma reggeli ázsiai kereskedés és a határidős indexek alapján negatív nyitót várnék, majd a délután megjelenő friss hírek lehetnek hatással a piacra. Az S&P500-nál az 1145 jelent akadályt, a Dax-nál ugyan ez 5230 pont. Amennyiben ezeket a szinteket a nemzetközi piacok átviszik, akkor a magyaron is lehet fordulat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése