Magyar tőzsde

2011. szeptember 14., szerda

- "Szélsőséges mozgások jöhetnek"

http://www.portfolio.hu/vallalatok/szelsoseges_mozgasok_johetnek.155315.html
A tegnapi pozitív amerikai záró ellenére ma negatív hangulat uralkodik a világban, miután az előzetes pletykáknak megfelelően a Moody's leminősítette a francia bankokat. Ez kihat az elmúlt napok során alulteljesítő pesti parkettre is, mely a negatív tartományban kezdheti a szerdai kereskedést - véli Pap Attila, a Quaestor pénzügyi tanácsadója.
A nap során a délutáni 14:30-as amerikai makroadatokra és a Merkel-Sarkozy konferenciabeszélgetés utáni esetleges nyilatkozatra lesz érdemes odafigyelni, mely során kiderülhet, hogy a görögök megkapják-e a 6. hitelrészletet. Továbbá azt sem szabad elfelejtenünk, hogy júniusban a Moody's jelezte, hogy három hónapon belül leminősítheti az olaszokat. Ez a három hónap pedig most szeptemberben jár le.

2011.09.07 08:57 "Sorsdöntő csaták jöhetnek a bikák és a medvék között"

A magyar piacot nézve a MOL-OTP párosban emelkedés akkor jöhetne, ha a bankpapír a 3740, a MOL a 15 200 Ft-os ellenállását át tudná törni. Amíg ez nem következik be, addig maradhat a most látott heves volatilitás. Az OTP számára jelenleg a tegnapi minimum 3430 Ft-nál jelent egy fontos támaszt. A Telekomnál a 465, 480 Ft jelenti a megállót az esésben, míg az 500 Ft már komoly ellenállásként funkcionál. A Richter esetén pedig az emelkedésben hívők a 33 000 Ft-os szint megtartásában lehetnek érdekeltek.

A fejlett piacokon a DAX is gyengén fest, ahol az 5000 pontos támasz letörése nyitna meg komoly teret lefelé. Összességében a nap elején jelentős kilengések és szélsőséges mozgások lehetnek, ám a délután során az amerikai makroadatok függvényében kisebb megnyugvás is elképzelhető - zárta gondolatmenetét a Quaestor pénzügyi tanácsadója.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése