Magyar tőzsde

2011. szeptember 20., kedd

- 0919

Tegnap a részvény piacokat nem döbbentette le az SP Olaszország leminősítése, így napközben a befektetői hangulat pozitív volt.
Viszont USA a kora délutáni kereskedésben (14 után ottani idő szerint) az 1220 pontos ellenállásról lefordult. A csökkenést a technológiai szektor vezette.
 A Görögországgal folytatott telefonos konferencia beszélgetés nem hozott sikert, így jövő héten folytatódnak személyesen a hitelezőkkel a tárgyalások.
Magyar vonatkozásban, az MNB bejelentette, hogy a devizatartalék terhére tudnak a bankok forráshoz jutni, de ez a hír sem segítette az amúgy is gyenge lábakon álló magyar tőzsde helyzetét. Ezen nem is kell csodálkozni , ugyanis Magyarország CDS árazása a világon a 9., illetve a kormányzati intézkedések is nyomás alatt tartják a piacokat.
Dax német indexben hetes felbontású grafikonon pozitív kép látható, egy átölelő gyertya formáció képében.

( A  átölelő gyertya alakzat egy két gyertyából álló alakzat, ami ha egy csökkenő trend alján képződik, akkor az nagy valószínűséggel felfelé fogja az árfolyamot elmozdítani. )
Ezért én egy erőteljesebb elmozdulást várnék a német piacon.
Ha a FED bejelent egy gazdasági ösztönző programot és sikerül a görögökkel megállapodni, akkor ez egyfajta piaci megnyugvást hozhat, és az indexek így áttörhetik az előttük álló ellenállási szinteket.
DAX-nál ez az érték 5650 pont, S&P500-nál1230pont.
Ha ez bekövetkezik, a magyar piac is szerényebb mértékben emelkedhet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése