Magyar tőzsde

2011. szeptember 21., szerda

- "Hamarosan irányt vall a piac"

http://www.portfolio.hu/vallalatok/hamarosan_iranyt_vall_a_piac.155669.html
A tegnapi kedvezőtlen amerikai zárás ellenére ma optimizmust sugallnak az európai határidők, mely eredőjeként a magyar piac is kisebb plusszal kezdheti a napot - véli Pap Attila, a Quaestor pénzügyi tanácsadója, aki a nyitás követően kivárásra számít az esti Fed bejelentés előtt.
Pap kiemelte, hogy tegnap a részvénypiacokat nem döbbentette le az S&P olasz államadósságra vonatkozó leminősítése, így napközben a befektetői hangulat pozitívan alakult. Viszont az S&P 500 a zárás előtt az 1220 pontos ellenállásról fordult le. A csökkenést a technológiai szektor vezette.

2011.09.20 07:42 Leminősítette Olaszországot az S&P - Kritikus szinten a forint

A Görögországgal folytatott telefonos konferencia beszélgetés nem hozott sikert, így jövő héten folytatódnak személyes a hitelezőkkel a tárgyalások. Magyar vonatkozásban, az MNB bejelentette, hogy a devizatartalék terhére tudnak a bankok forráshoz jutni, de ez a hír sem segítette az amúgy is gyenge lábakon álló magyar tőzsde helyzetét. Ezen nem is kell csodálkozni, ugyanis Magyarország CDS árazása a világon a 9., illetve a kormányzati intézkedések is nyomás alatt tartják a piacokat - fűzte hozzá a Quaestor pénzügyi tanácsadója.

Az egyedi magyar részvények közül az OTP számára a 3550 és a 3430 Ft jelenti a komoly támaszt. Pap szerint a bankpapírban itt 3600 Ft körül egy bázisépítés zajlik, melyből a 3800 Ft szignifikáns áttörésével nyílna meg egy komolyabb tér a 4000 Ft-os ellenállások felé. A MOL a 14 000-15 200 Ft-os sávban oldalaz. Ebből kitörve lehetne jelentős emelkedési potenciál az olajpapírban. A Richter a 31 800-34 000 Ft között oldalaz, míg a Telekom számára a 480, illetve az 500 Ft jelenti a komoly ellenállást.
A fejlett piacokon a német DAX index a hetes felbontású grafikonon egyre szebb képet fest. A bullish (vételi) átölelő gyertya alakzat (egy két gyertyából álló alakzat, ami ha egy csökkenő trend alján képződik, akkor az nagy valószínűséggel felfelé fogja az árfolyamot elmozdítani) azt mutatja, hogy nagy valószínűséggel erős felfelé mozdulás következik a piacon. A vevők megmutatták igazi erejüket és egy erőteljesebb vételi irányú kedvet. A bika az 5650 pont áttörésével törhetne ki a karámból, mely szint az S&P 500 esetén 1230 pontnál található. Amennyiben ez következne be, úgy a magyar parketten is jöhetne egy kisebb fellélegzés Pap szerint.

A ma esti Fed bejelentésig azonban várhatóan a kivárás jegyében telhet a kereskedés, míg a jegybanki döntések függvényében jöhet majd egy határozott irány - zárta gondolatmenetét a Quaestor pénzügyi tanácsadója.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése