Magyar tőzsde

2011. szeptember 11., vasárnap

- 0912 brókeszemmel

http://www2.quaestor.hu/archive/archive3.php?id=15469
Az Országgyűlés két napos ülést tart, aminek első napján  Orbán Viktor ismerteti a pénteki  Lázár János féle javaslat döntését, miszerint a devizahiteleket egy előre meghatározott árfolyamértéken végtörleszteni lehessen.
Az OTP-nél lévő összes devizahitel tartozás majdnem eléri az 1000 milliárd forintot. Természetesen a lakosság java része nem fog tudni élni a végtörlesztés lehetőségével, viszont a tehetősebbek annál inkább. Ha forintba átsrukturálható, kedvező kamatozású hitelt ajánl fel a kormány, akkor sok ember habozás nélkül fogja lecserélni a devizahitelét.
Ezzel kapcsolatban kora délután fogunk részleteket megtudni.
Ha az előbb említett formában történik bejelentés, az OTP részvényt kedvezőtlenül fogja érinti, ahogy ezt tapasztaltuk már pénteken is.
Ráadásul a világban is negatív hullám söpör végig az európai adósság fenyegetettség, legfőképpen a Görög miatt.
EUR/USD szakad, Dollár index erősödik a VIX félelem indikátor több mint 12%-ot erősödött.
Pénteken az amerikai indexek, majd 3% mínusszal fejezték be a napot. Legnagyobb esést a  pénzügyi szektor szenvedte el. S&P500-as index mentsvára a 200 hetes mozgóátlag (1149 pont) és ha technikailag nézzük, akkor a csatorna alja (1154 pont). Amennyiben tovább szakad az index, és letöri az 1100pontos múltkori aljat, akkor biztosra vehető az Elliott ciklus utolsó, C pontjának a kijelölése, ami akár a korábbi fej-váll alakzat ( 2009 júliusáig kialakult )nyakvonala is lehet 950 pontnál.
DAX német index a fordított fej-vállat már visszatesztelte, tehát jóval alulteljesítőbb az amerikai indexnél, mivel Franciaországgal együtt az európai perifériás országok megsegítésében fontos szerepük van. Itt az 5150pont, majd az 5 ezer pontos lélektani szint lehet a mérföldkő. Utóbbi letörésének drasztikus következményei lehetnek.
Lássuk ezt lefordítva a magyar piacra is.
Negatív nyitót várnék a hazai börzére a mai napon. OTP-nél a pénteki 15%-os felfüge jelenthet támaszt, ha az elesik, akkor további súlyos esés fog kialakulni. Felfelé ellenállás  a négyezer forint.
MOL: Szintén a pénteki minimum pontot jelölném meg támaszként 15200 forintnál, majd a következő támasz a 15 ezer forint lenne. Ennek törésével erősebb csökkenés alakulhat ki. Ellenállás 16500 forint.
MTELEKOM: Negatív környezet miatt az állampapír hozamok ismét emelkedésbe kezdtek, ami kedvezőtlen a részvénynek. 465 forintot jelölném meg támaszként. Ellenállás az 500 forint.
RICHTER: Deffenzív jellegét pénteken elővette, de így is jelentős mínuszban zárt. 33 ezer forint alatt negatív a papír megítélése. 34500 felett lehet bizakodni az emelkedésben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése