Magyar tőzsde

2011. október 2., vasárnap

- okt3 brókeszem

http://www2.quaestor.hu/archive/archive3.php?id=15593

A múlt hét eleji kedvező befektetoi környezet után a pénteki napon Amerikában elromlott a hangulat és több mint 2%-os mínuszban zártak az indexek. Legrosszabb teljesítményt a pénzügyi részvények szenvedték el. A hazai tőzsdénken  a 3.negyedéves zárás miatt sikerült minimális mínuszban zárni. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a MOL és a RICHTER, amely papírok a pozitív tartományban zártak.

Ismét az európai adósságválság került előtérbe. Németország és Finnország ratifikálta, jóváhagyta az Európai Pénzügyi és Stabilitási Alap (EFSF) 440 milliárd eurós hitelét a rászoruló perifériás országoknak.
A 17 tagországból 3 nem szavazott még ( Málta, Hollandia,Szlovákia), ezek az országok október közepéig fogják eldönteni, hogy részt vegyenek-e a mentőcsomagban.
Addig marad a piacokon a hektikus mozgás.
Technikailag az S&P 500-as amerikai index kiesett a korábbi emelkedő csatornából és ismét közelíti az 1100 pontos fontos támaszt. Ellenben a német Dax index a negatív csatornából való múltkori kitörését teszteli vissza 5400 pont környékén. Amennyiben ez az érték támaszként szolgát, illetve az amerikai indexnél az előbb említett szint, akkor pozitív támogatást kaphat a magyar piac.

MOL esetében továbbra is elmondható a sávkereskedés. 14 ezer forintnál vétel 15200-nél eladás. Ha sikerül áttörnie azt ellenállást,akkor további longok nyithatók, viszont ha letöri a támaszt, akkor a short felvétele javasolt.
MTELEKOM:  Lefelé ékelődésből próbálkozik a részvény kitörni, ha sikerrel venné az 500 forintos ellenállást, akkor a következő ellenállása az 525 forint lenne. Jelenleg 485 forint támasz.
OTP: Nap végén felhúzták ezt a papírt is, viszont hétfőn nem fog tudni ellenállni az eladói nyomásnak.
3150 forint alatt a támasz a 3 ezer forint. Ellenállás a 3400 forint. Efölötti szintnél jöhetnek további vevők.
RICHTER: Nem várok nagy mozgást a részvénytől, pénteken szintén felkötést láthattunk. 29 ezer fontos támasz. Ellenállás a 30400 forint.
Összegezve negatív nyitást várok,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése