Magyar tőzsde

2011. szeptember 7., szerda

- "Sorsdöntő csaták jöhetnek a bikák és a medvék között"

http://www.portfolio.hu/vallalatok/sorsdonto_csatak_johetnek_a_bikak_es_a_medvek_kozott.154955.html
A keddi kereskedés során kedvező teljesítményt felmutató amerikai részvénypiacok és a ma reggeli optimista határidők eredőjeként a pozitív tartományokban kezdheti a napot a pesti parkett is - véli Pap Attila, a Quaestor pénzügyi tanácsadója. 


A fejlett piacokat nézve az elmúlt hetek során a DAX alulteljesítését láthattunk, ahol az index a tegnapi kereskedés során megérkezett a nagyon fontos 5150 pontos támaszához. E szint erejét három tényező is segíti Pap szerint. Egyrészt a 2009 óta tartó emelkedés 61,8%-os Fibonacci szintje is ideesik, másodsorban a 2009-es fordított fej-váll nyakvonalát teszteltük vissza, harmadrészt pedig tegnap elértük a rövid távú eső csatorna alját is. E három tényező segítheti a német piac rövid távú megpattanását, ahol az első fontos ellenállás a korábbi 5340 pontos lokális minimumhoz köthető.




Az S&P 500 ezzel ellentétben még mindig erős képet mutat, ahol a Quaestor üzletkötője szerint egy Elliott ciklus van kialakulóban, ahol az emelkedő fázis után kijelöltük az A, és elképzelhetően már a B pontot is. A C pont elérését az 1100 pontos szint szignifikáns letörésétől várhatnánk, mely egybeesne a 2009 óta tartó emelkedő hullám 61,8%-os Fibonacci szintjével 940-950 pontnál. E piaci kimenetellel szemben azonban nem árt figyelni az elmúlt hetekben kialakult emelkedő zöld színnel jelölt csatornát, amiből ha nem esünk ki, akkor az emelkedésnek is megvan a lehetősége. Pap szerint a piacok sorsa a sárga vonallal jelölt 200 hetes mozgóátlagnál, és az 1100 pontos szintnél dőlhet el hosszú távon. Rövid távon a tegnapi kereskedést követeőn kisebb optimizmusra lehet okunk.

"Sorsdöntő csaták jöhetnek a bikák és a medvék között"

A magyar piacon az OTP-nek tegnap jót tett a svájci jegybank bejelentése, így a hazai nagybank ma is nekimehet a fontos 4200 Ft-os ellenállásának, melyet ha sikerül szignifikánsan áttörnünk, úgy a 4350 Ft lehet az emelkedés első megállója. A MOL kapcsán a fontos támasz 15 600 Ft, míg az emelkedés során 16 500 és 17 500 Ft jelenthet komoly megállót az erősödésben. A Telekom esetén jó hír a magyar kötvényhozamok csökkenése. Itt az 515, illetve az 525 Ft a komoly ellenállás az 500 Ft-os támasz mellett. A Richter számára a 36 000 Ft szignifikáns áttörése nyitna meg komoly teret az emelkedés előtt.

Összegezve rövid távon lehet okunk egy kisebb optimizmusra, míg hosszabb távon az S&P 500 viselkedése lehet a meghatározó - zárta gondolatmenetét a Quaestor pénzügyi tanácsadója. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése