Magyar tőzsde

2011. szeptember 14., szerda

- Brókerszemmel 0915

http://www2.quaestor.hu/archive/archive3.php?id=15493
Nikolas Sarkozy és Angela Merkel a görög miniszterelnökkel Jeórjiosz Papandreu-val való telefonos konferencia beszélgetés során támogatásukról adtak hangot. Napközben az európai piacok ( főleg a német )folyamatosan árazták a beszélgetés pozitív kimenetelét.
DAX német indexnek sikerült elhagynia az 5200 pontos ellenállási értéket, pedig a reggeli kereskedésben negatív hír látott napvilágot, miszerint a Moody's három francia banknak vágta meg az adós besorolását a magas görög hitelkitettség miatt.
A DAX ellenállása jelenleg az 5500 pont körüli érték, itt helyezkedik el a 200 hetes mozgóátlag, majd az 5650 pont csökkenő csatorna teteje.
Az amerikai indexek is kiváló teljesítményt nyújtottak, viszont a zárás előtt egy órával egy kisebb eladói nyomás alakult ki, de így is sikerült több mint 1 %-os pluszt felmutatniuk.
Alapjában véve a nagy esés óta az indexek egy emelkedő sávban mozognak.
A magyar piac esetében a tegnapi napot hektikus mozgás jellemezte. Az OTP ,ahogy a nemzetközi bankszektor is alulteljesítő képet mutatott.
OTP-nél erős ellenállási szint az 3740-es érték. Ezt áttörve lesz lehetősége a részvénynek további emelkedésre. Támaszok 3610, 3540, 3400 forint.
MOL tegnap próbált emelkedni a nemzetközi hangulattal, viszont 15200 forintig csak egy résbetöltést tudott megcsinálni. Ennek a szintek áttörésével indulhat el egy komolyabb emelkedés, akár letörési szintig 16000 forintig.Támasz 14 ezer forint.
A Telekomnál a 465, 480 Ft jelenti a megállót az esésben, míg az 500 Ft már komoly ellenállásként funkcionál. Az állampapír hozamok erős emelkedést mutatnak, ezért nem várom felfelé a papírt. Technikailag is inkább a lefelé irány valószínűbb.
RICHTER-nél a 33 ezer forint lehet a mérföldkő, ha felette kialakul egy bázis, akkor támadhatja a 33800 forintos ellenállási értéket. Tegnap kicsivel felette zárt, de ez nem jelenti azt, hogy támaszként szolgál ez az érték. Ellenállás továbbiakban a 34000 és a 34500 forint. Ezen a szinten gyengének látom a papírt.
Összegezve a mai napra pozitív nyitót várnék, viszont ahogy látható volt a tegnapi napon a magyar piac nem tudott a nemzetközi hangulattal együtt mozogni, ezért nem lennék meglepve, ha vissza is adnák az emelkedést, már amennyiben lesz.
A bizonytalanságot a jövőben bevezetésre kerülő kormányzati intézkedések okozzák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése