Magyar tőzsde

2011. szeptember 4., vasárnap

- Brókerszemmel 0905

http://www2.quaestor.hu/archive/archive3.php?id=15432
A főbb amerikai indexek erős mínuszban zártak pénteken, miután kedvezőtlen munkaerőpiaci adatokat jelentettek Washingtonból. Ma reggelre az ázsiai piacokon a gazdasági lassúlástól való félelem miatt jelentős mínuszban zártak. A határidős indexek is a negatív nyitót erősítik.
Mai nap folyamán az amerikai piacok zárva tartanak, ezért iránytalan, forgalom nélküli kereskedésre számítok. Fontos makroadat nem várható. Barack Obama szerdán fontos bejelentésre készül a kongresszus előtt munkaerőpiaci reformokkal kapcsolatban.
http://www.coolpolitika.hu/politikai-idopontvita
A BMW augusztusi értékesítése kiemelkedő volt, ez talán a DAX német index esetében támaszként szolgálhat. 5400 erős támasz.
Az európai perifériás országok miatt és a költségvetés egyensúlyba hozataláért az Orbán kormány újabb intézkedéseket fog napokon belül bejelenteni.
A magyar piac feltűnően felülteljesítő volt pénteken a régiótársaihoz és a főbb nemzetközi indexekhez képest.
MOL esetében bíztató az a tény, hogy 17 ezer fölött kezd egy bázist kiépíteni. Továbbra is a 17500 forintot jelölném meg ellenállásként. Támasz 16500-ra gondolom. Az EU embargót alkalmaz az olajtermékek értékesítésére, ami akár kedvezőtlen lehet a részvényre.
Pénteken az OTP 3950-nél támaszt talált és bejöttek a vevők. Amennyiben a mai napon is tartani tudja magát ezen szint felett és a 4020 forintot megerősítené, akkor a következő ellenállási szint a  4150 forint. Figyeljük a CHFHUF árfolyamát! ( 248 felett 255-ig szabad az út)
MTELEKOM: Az állampapírpiacon a hosszabb lejáratú kötvényhozamok konszolidálódtak, ez lehetőséget biztosított a részvény emelkedésének.
525 továbbra is ellenállás. Támasz 500 forintnál.
RICHTER: A befektetők jobbnak látták a deffenzív szektort vásárolni és a forint gyengülés is segítette az emelkedését. 36 ezer forint jól látható a grafikonon, hogy ellenállás, ha sikerülne szignifikánsan áttörnie, akkor sok van benne felfelé. Támaszt 35 ezer forintnál, majd 34400 forintnál látok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése