Magyar tőzsde

2014. november 2., vasárnap

- Brókerszem 11.03


Korábban a német DAX30-as index egy úgynevezett fej-váll formációból tört le, aminek a nyakvonala 8900 pontnál volt található. A BUX indexnél szintén hasonló  formáció alakult ki, aminek a letörési értéke a 17600 ponthoz köthető.  Amíg a német index jóval magasabbra tudott emelkedni a letörési szinttől, addig a BUX ezt nem tudta áttörni. Szerintem ez egy ideig, így is fog maradni.

A külföldi piacokon történt nagy ralli után, egy megtorpanásra számítanék a mai napon. A
Standard & Poor 500-as index határidős index 0.1%-ban tartózkodik jelenleg. Az ázsiai benchmark részvény index 0.5 százalékos csökkenést mutat.
A japán tőzsde ma zárva tart. Fontosabb feldolgozóipari adatokra lehet ma számítani.

Az OTP  továbbra is a 4100 forintos technikai ellenállással küzd. Ha sikerülne átlépni ezen a szinten, akkor a 4170 forint várja masszív ellenállásként. Támasz marad a 3900 forint. Kisebb csökkenésre számítok a mai napon.

Richter:
Egy kisebb pozitív fordulat alakult ki az elmúlt napokban, viszont  forgalommal  nem volt megtámogatva.  Az emelkedést a rubel erősödése is segítette. A gyorsjelentésig a befektetők inkább ki fognak várni a további vételekkel. A 3850 forint ellenállás, míg a 3650 forint támasz.

MOL:
A 11800-900 forintos ellenállási zónát kéne átlépnie, hogy a soron következő 12200 forintos ellenállásig tudjon emelkedni. Talán a hamarosan megjelenő vállalati gyorsjelentés hoz majd fordulatot. Támasz a 11400-500 forint közötti érték.

Mtelekom:
Jelentős hangulatváltás következett be a részvénynél. A befektetőket megnyugtatta, hogy az internetadó a jelenlegi formájában nem lesz bevezetve. Amennyiben a 337 forintos 200 napos MA felett tud maradni, akkor folytatódhat az emelkedés a 350 forint közelébe.

Érdemes odafigyelni a német tőzsdén a BMW részvényre. Technikailag nézve egy fordított fej-váll alakzatból tört ki 84,6 EUR-nál.  November 4-én teszi közzé a gyorsjelentését. Amennyiben kedvező számokat fog közölni, akkor a következő ellenállási érték a 90-91 EUR lesz.
A szektortársa VW jó számokkal drukkolt elő…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése