Magyar tőzsde

2014. november 9., vasárnap

- Brókerszem 11.10



A múlt hét fontosabb piacmozgató eseménye, az amerikai szenátusi előválasztáson a republikánusok kerültek többségbe. Később további támogatást jelentett a piacok számára az EKB QE program bejelentése, amivel a döntéshozók egységesen értettek egyet. Amennyiben szükségét látja az EKB, piacra fog lépni egy 1000 MRD EUR nagyságú eszközvásárlással, ami kb. 2 évig tarthat. Így havonta több, mint 40 MRD EUR friss tőke érkezne az európai gazdaságokba. Péntekre az európai börzék elfáradtak. A csökkenést az váltotta ki, hogy 32 orosz tank átlépte az Orosz-Ukrán határt.
A mai napon fontosabb makroadat nem várható. Az ázsiai piacok vegyes képet mutatnak. A kínai tőzsde kilőtt, de az európai határidős indexek enyhe pluszban vannak.Így a hazai börze a pénteki záróárak körül nyithat. 

OTP:
Ha technikai szemmel nézem az OTP chartját, akkor az árfolyama tovább csökkenhet 3850 forint irányába.
Azonban a Moody’s negatívról stabilra javította hazánk államadós-osztályzat kilátását.
A Nemzetgazdasági Minisztérium közlése szerint a devizahitelek átváltása forintra, piaci árfolyamon történik. Ez kedvez a bankoknak.
Támasz 3850-3900 forint, ellenállás 4000 forint. Kisebb emelkedéssel reagálhat a részvény a pozitív hírekre. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy a rubel drasztikus leértékelődése nem kedvez az OTP leányvállalatának. 

Hasonlóképpen a Richternek sem jó a gyenge rubel, ami hatással volt a negyedéves gyorsjelentésére is. Viszont a részvény árfolyamában nem történt drasztikus leértékelődés. A 3700 forint stabil támasznak tűnik és jó úton halad a Cariprasin bevezetése az amerikai piacra. Valószínű ez lehet az oka annak, hogy nem esett jelentősen a részvény.
A 3850 forint ellenállás, támasz 3700 forint.
A 3600 forintnál vásárolnám a részvényt.

MOL:
Hiába a kedvező gyorsjelentés, nem volt átütő erő a részvényben. Sajnos ez az érdektelenség tapasztalható szinte minden hazai részvényben.
A 11400 forint támasz, a 11850-900 forint ellenállás.
Továbbra is sávkereskedésre számítok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése