Magyar tőzsde

2014. november 23., vasárnap

- Brókerszem 11.24

Az amerikai tőzsdék öt egymás követő héten tudtak emelkedni a kedvező makrogazdasági adatok és az EKB, és a kínai központi banki stimulusai által.
Azonban hétfőn egy kisebb megtorpanásra számítanék, mert a német DAX30-as indexet júliustól vizsgálva egy tetőponthoz ért az árfolyam.
A mai napon elég gyér lesz a makroadat felhozatal, ezért hangulati kereskedés várható.
A hazai piacon a forgalom továbbra is nagyon gyengének mondható. A befektetői érdektelenség jellemző, ezért a külföldi tőzsdék emelkedését nem tudja a hazai tőzsde leképezni.

OTP:
Nyomás alatt van a hazai bankpapír árfolyama a devizahitelek forintosítása miatt. Amíg nem látunk 4ezer forint feletti zárásokat, addig inkább negatív szentiment marad a részvényben. A 3900 forint támasz. A 4000, majd a 4060 ellenállás.

MOL:
Pénteken a hazai olajipari vállalatra vonatkozóan a Barclays elemzést közölt, amiben pesszimisták a jövőt illetően. Azonban fenntartják a korábbi 13 ezer forintos célárát és alulsúlyozási ajánlásukat. Amíg a részvény árfolyama a 12100 forint felett tud tartózkodni, addig bízhatunk a további emelkedésben. A 200 napos MA ellenállás 12450 forintnál. Kisebb csökkenést gondolnék mára.

 Richter:
 A 3700 forintnál a részvény egy bázist épített, amiből felfelé lépett ki. A technikai kép kedvezőnek mondható, mert a 3750 forintos fontos akadályt, sikerrel tudta áttörni. Viszont több jelentősebb ellenállás nehezítheti a további emelkedését. Csökkenő csatornából a 3800 forintnál lépni ki, ebben az esetben a 3850 forint állná a további emelkedés útját. Támasz a 3680 forint körüli korábbi alj. A RUBHUF árfolyama szépen elkezdett emelkedni. Ez kedvez a részvénynek. Ebben az évben a gyógyszeripari vállalat részvényára -14%-ot mutat. Év végéig elvárható lenne, ennek valamekkora ledolgozása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése