Magyar tőzsde

2014. október 26., vasárnap

- Brókerszem 10.27



Ma reggel vegyes képet mutatnak az ázsiai piacok, bár az MSCI Asia Pacific Index ( MXAP )kicsi pluszban van. Az amerikai és az európai határidős indexek szintén a pozitív tartományt erősítik.

Az emelkedést támogatja az EKB és az Európai Bankhatóság által végzett banki stresszteszt eredménye, mivel a jelentős kapitalizációval  rendelkező bankok, átmentek a tőkemegfelelési vizsgálaton.  Az EKB  13 Eurózónából  130 bankot vizsgált, amelyből 25 megbukott a vizsgálaton.
A bukott bankok között kilenc olasz bank is található.

A Banca Monte dei Paschi di Siena,Dexia, National Bank of Greece, Piraeus Bank, Banca Carige, Banca Populare dei Sondrio, Cooperative Central Bank, Banco Comercial Portugues, Bank of Cyprus, die österreichische ÖVAG, permanent tsb, Eurobank, Banco Populare, Banca Populare di Milano, Banca Populare di Vicenza, Veneto Banca, Credito Valtellinese, Hellenic Bank, Münchner Hypothekenbank, AXA Bank Europe, Caisse de Refinancement de l'Habitat, Nova Ljubljanska banka, Liberbank, Nova Kreditna Banka Maribor és a Banca Populare dell'Emilia Romagna.

Két fontosabb makroadatra lehet ma számítani, illetve tovább folytatódik a vállalati gyorsjelentési szezon.
A hazai tőzsde enyhén pozitív tartományban nyithat, ami egész nap fennmaradhat.

Az OTP és a MOL részvény emelkedésére számítanék a következő napokban, viszont az Mtelekom és a Richter árfolyama tovább csökkenhet .

Az OTP esetében a 4090 forintot kéne átlépnie, hogy tovább tudjon emelkedni.
A MOL részvénynek a 11900 forinttal kell megbirkóznia, ahol egy kettős ellenállás is található.
Az Mtelekomot az internetadó tarthatja nyomás alatt. Fontosabb támasz a 330 forint.
A Richter pedig 3740 forintig  csúszhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése