Magyar tőzsde

2014. november 16., vasárnap

- Brókerszem 11.17



Pénteken az amerikai piacok stagnáltak. Az alapanyag szektor viszont több, mint 1 %-ot tudott erősödni. Az elmozdulást támogatta az alapanyag árak megugrása. Az olaj, az arany, az ezüst ára gyorsan reagált a USD hirtelen gyengülésére.
Az EUR/USD is 1,25 fölé mozdult. Amennyiben a következő napokban így marad, akkor EUR short covering alakulhat ki.
A német DAX30-as index beszorul egy szűk sávba. Az elmozdulás iránya még kérdéses, de csökkenésre számítanék, mert napok óta az árfolyam az 50 napos MA alatt tartózkodik.
A mai napon néhány kiemeltebb makroadatra számíthatunk.A világ harmadik legnagyobb gazdaságából, Japánból ma reggel rosszabb GDP adat látott napvilágot. Az elemzők arra számítottak, hogy a második negyedéves csökkenés után a harmadik negyedévben 0,5 százalékos növekedés lesz, ellenben 1.6 %-ot zsugorodott a gazdasága. Így váratlanul recesszióba süllyedt a japán gazdaság. A Nikkei 225 index, majd 3%-ot zuhant a hírre.

Az ázsiai index csökkentek. Az európai határidős indexek alapján negatív nyitásra számíthatunk a BÉT-en, ami egész nap fennmaradhat.

A MOL árfolyamának kedvezhet az olajárban bekövetkező pozitív változás. A MOL iraki partnere a GULF Keystone Petroleum Limited pénteken 18%-ot emelkedett.
Így elvárható lenne, hogy a részvény tartósan eltávolodjon a 12 ezer forintos szinttől. Támasz a 11700 forint. Ellenállás 12200, majd 12500 forint. Emelkedést várok a részvénytől a következő napokban.

Richter:
Jelentős változás nem történik a részvény árfolyamában. Szűk értékek közé szorult az árfolyam a 3700-3750 forintnál. Azt feltételezem, hogy tovább fog csökkenni az árfolyam a 3650 forint irányába.

OTP:
A pénteken megjelenő gyorsjelentését a befektetők negatívan fogadták. Tovább növekedhet a vesztesség a keleti leánybankoknál. Ezt a feltételezést erősítheti az újra kiéleződő Kelet-Ukrajnai konfliktus is.
Korábban az árfolyam, hagyott egy úgynevezett rést 3960-3995 forint között. Amennyiben ez betöltésre kerül, akkor nagy valószínűséggel a 3850 forint irányába fog elmozdulni az árfolyam.
Ellenállás a 4100 forint.
A következő napokban inkább a csökkenésre számítok.

Összefoglalva:
A töretlen emelkedés a világ piacain megtörhet a mai napon. A régóta erősödő dollár gyengülésnek indulhat, a yen viszont erősödhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése