Magyar tőzsde

2014. november 30., vasárnap

- Brókerszem 12.01



Elmarad a Mikulás rali?

A hazai tőzsdének nem tett jót az olajárfolyam vesszőfutása.  Ennek hatására gyengültek azon országok fizetőeszközei , amelyeknek egyik fő tevékenységük az  olajexportból adódik. Ilyen ország például Oroszország is. A múlt héten megtartott OPEC csúcson az oroszok próbáltak hatást gyakorolni az olajkitermelés visszafogása érdekében, de az olaj nagyhatalmak, ezt figyelmen kívül hagyták. Az orosz rubel, így jelentős gyengülésbe kezdett, ami nem tett jót a hazai tőzsde teljesítményének a pénteki napon. 

A mai nap folyamán a feldolgozóipar felől érkeznek adatsorok.

Az ázsiai tőzsdék a kedvezőtlen kínai adat miatt csökkennek. Az olaj árfolyama további szakadásban van, ami kedvezőtlenül érinti az olajtársaságok eredményességét, viszont a légi társaságok és a kiskereskedelmi szektor profitálhat belőle. Az európai határidős indexek alapján negatív nyitásra lehet számítani.
Nagyon nem úgy tűnik a pénteki nap után is, hogy a Mikulás betoppan a piacunkra. Ha a német tőzsdén nézzek egy tavaly év végi analógiát, akkor most egy korrekciónak kéne bekövetkeznie. (Tavaly ez 500 pont esést jelentett ) Ha ez így lesz, akkor csökkenni fognak a hazai blue chipek árfolyamai.

MOL:

Azzal, hogy a 12100 forintos kitörési szint alatt zárt, ismét megnyílt a tér a 11500 forint irányába. Az olajár drasztikus szakadása, a likviditás elapadása miatt, könnyen mélyrepülésbe tudott fordulni a részvény.
Amennyiben a következő napokban az olajárfolyamában jelentős pozitív változás állna be és a MOL árfolyama a 12100 forint fölé kerülne, emelkedés kezdődhet. Az emelkedés során a korábbi vételeket zárnám. 

OTP:

Erősen beszűkült az árfolyama egy háromszög formációba. A kitörést lesz érdemes lekereskedni. Lefelé törés estén támasz a 3850forint, majd a 3750 forint. Ellenállás a 4000 forint. Mivel érdektelenség jellemző a hazai tőzsdén, ezért inkább csökkenést feltételezem.

Richter:

Még mindig kedvező a technikai kép. Arra számítok, hogy a következő napokban az árfolyam ismét nekimegy az 50 napos MA-nak ( 3850 forint), amit remélhetőleg sikerrel átvisz. A kisebb korrekciókat vételre használnám ki. Támasz a 3750 forintnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése