Magyar tőzsde

2014. szeptember 28., vasárnap

- Brókerszem 09.29

Selloff üzemmódba kapcsoltak a piacok az utóbbi pár napban. Vajon lesz folytatása az eladásnak?
Lehet számos pro-kontra érvet felsorakoztatni az esés és az emelkedés mellett.
Néhányat kiemelnék ebből,
csökkenés:
-az eurózóna gazdasága gyengül, orosz-ukrán konfliktus nem csillapodik, Oroszország államosítással fenyegeti az országukban megtelepedett nyugati vállalatokat, jelentősebb korrekció nélkül emelkednek a piacok újabb csúcsokra, megnőtt a volatilitás, általában a szeptember csökkenő hónap szokott lenni, ami csúszással, de bekövetkezhet…
emelkedés:
kedvező amerikai GDP adat, október 2-án az EKB bejelentheti az ABS programot, jövő héten hóvégi, negyedéves zárás lesz, október 9-én a frankfurti tőzsdén az idei év legnagyobb tőzsdei IPO-ja lesz Németországban (Rocket Internet ) és a Zalando IPO október 1-én, hamarosan ismét indul az amerikai 3.negyedéves gyorsjelentési szezon…

Egyelőre a német tőzsde nem tud talpraállni. A 200 napos MA alatt tartózkodik az árfolyam, de pénteken már jelentős csökkenés nem alakult ki. A magyar tőzsde az OTP szabadesésével lekövette a németet, illetve a devizahiteles döntés után már korábban elkezdett esni. Amennyiben sikerülne a következő napokban a DAX30-as indexnek a 9550 pont feletti zárás ( 200napos MA), akkor ismét emelkedés fog kialakulni. Ebben az esetben 9700 pont fölé várnám az index értékét.

Richter:

A Raiffeisen-től érkező leminősítés hírre és a rubel újabb mélypontja, elkedvtelenítette a befektetőket. Amennyiben a 3900 forint letörik, akkor további 100 forintos esés alakulhat ki. Ellenállás 3980 forint.

Mtelekom:

Hétfőn tudhatjuk meg a részleteit a frekvencia pályázat nyerteseinek. Az Mtelekom is a nyertesek között lehet, de kérdés az ár!
A 350 forintos szint megtörése estén, jelentős eladás alakul ki. Csökkenésre számítok a részvény árában.

OTP:

A nagy kitárazás után egy rövid fordulatot várnék a 4130 forint irányába. Támasz 3900 forint.

MOL:

Egyelőre az 50 napos MA megfogta a csökkenését a részvénynek 11910 forintnál. Az emelkedő trendet viszont megtörte. A kép így negatívvá vált. Amennyiben sikerülne a 12100 forintos érték fölé zárnia a későbbiekben, akkor a negatív szcenáriót elfelejthetjük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése