Magyar tőzsde

2014. szeptember 7., vasárnap

- Brókerszemmel 09.08

Múlt héten jelentősen megváltozott a befektetői hangulat az orosz-ukrán tűzszünet hírére és az EKB expanzív monetáris politikájának köszönhetően. Az utóbbi hírre az euró árfolyama erősen leértékelődött, ami viszont kedvez azoknak az európai vállalatoknak, amelyek exportra termelnek.
Ezért az addig felülteljesítő amerikai piacról, átcsábulhatnak a befektetők az európai börzékre.
Amennyiben tartós marad a tűzszünet, az kedvezni fog a tőzsdéknek és akár az embargó is megszűnhet az EU és Oroszország között.

A hazai tőzsde a megtorpanás jeleit mutatja, azonban technikailag kedvező folyamatok indultak el.

MOL:

Beszűkült az árfolyama, nagyobb elmozdulásnak kell bekövetkeznie a közeljövőben. Ha a 12200 forint fölé tudna kerekedni, akkor 12500-600 forint lenne a következő megállója.

Richter:

Tűzszünet hírére az orosz rubel erősödéssel reagált, így a részvénybe is beindulhatnak kedvező folyamatok. Ha tartósan 4 ezer forint felett tud maradni, akkor célba veheti az árfolyam a 200 napos MA-t 4130 forintnál. Megvásárolt részvényeket tartanám.

OTP:

Egy fordított fej-vállból tört ki, aminek célára 4620 forintra mutat. Egy kis megpihenés után, tovább emelkedhet az említett szint irányába, de előtte a 4500 forinton is át kell küzdenie magát. Támogathatja az emelkedés az EKB TLTRO hitelprogramja és az ABS értékpapírok vásárlása. Az intézkedés sorozat a bankszektort támogatja leginkább, így közvetve az OTP-t is. A 4230-250 forintos kitörési érték megerősített támasz.

Mtelekom:

Sikerült a 380 forint fölé kerülnie, így menetelhet tovább a 400 forint irányába. Ha van belőle tartanám még.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése