Magyar tőzsde

2014. szeptember 14., vasárnap

- Brókerszem 09.15

A hazai piacról elmondható, hogy erősebb ellenállási szintekhez érkeztek a hazai nagyvállalatok részvényárai.
Az EKB korábbi kamatdöntő ülése után, inkább a befektetők a részvény vásárlásokkal óvatosabbakká váltak.
Újabb szankciókat jelentett be az EU és USA is Oroszországgal szemben, ugyanis kelet-ukrajnai régióban tovább folytatódtak a harcok. Hétvégén Donyeckben újra összecsapások alakultak ki, hiába a tűzszünet, nincs megnyugvás.
A német DAX30-as indexben egy sávos mozgás láthatunk 9620-9735 pont között. A kitörés iránya  kérdéses. Alapjában véve az EKB megnyugtatta a piacokat, de az orosz-ukrán konfliktus miatt, turbolenciák alakulhatnak ki. A kitörés irányát lesz érdemes figyelni, majd abban az irányba a pozíciót nyitni. Addig marad a sávbirkózás.
A mai napon jelentősebb makroadat nem lesz, így a külföldi események és a vállalat specifikus hírek fogják mozgatni a piacunkat.

A négy blue chipünk közül a MOL-tól várnék emelkedő mozgást, mivel pénteken elindult egy pozitív folyamat.A 12100 forintos szintnél jelentős vétellel támasztották meg az árfolyamot, amiből emelkedés kezdődött. Beszűkülésből sikerült kitörni, amivel a 12200 forintos ellenállás átlépte. Ha hétfőn és a következő napokban az előbb említett érték felett marad, akkor jóeséllyel megy neki a részvény árfolyama a 12500-600 forintos értéknek. Erre számítok.

Mtelekom:

Az emelkedés tovább folytatódhat, ha a részvény árfolyama nem esik a 365 forintos érték alá. A vásárlásokkal még kivárnék, de a meglévőt még nem adnám. Semleges a megítélésem.

OTP:

Egy rosszabb piaci környezetben megnőtt az esélye a részvényárfolyam csökkenésének. Az látszik jelenleg, hogy a 4435 forintos érték erős ellenállás. Többszöri próbálkozásra, lefordult erről a szintről. Ha korrekció lesz, akkor jelentős támasz a 4230-250 forintos értékek. Csökkenésre számítok a részvényben.

Richter:

Hosszú menetelést tud maga mögött a részvény. A rubel jelentősen gyengült, ami nem kedvez az oroszországi értékesítésnek. A részvény árfolyam emelkedésének a megakadására számítok. Amennyiben bekövetkezik a korrekció, akkor a  4 ezer forintos támasz, kedvező vissza vagy beszállási lehetőséget kínál. Előtte a 200 napos MA-ra kell majd  figyelni a 4120 forintnál, mert fontos támasz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése