Magyar tőzsde

2014. szeptember 21., vasárnap

- Brókerszem 09.22

Pénteken határozott emelkedés alakult ki a külföldi piacokon, a skót népszavazás eredményére, illetve az ALIBABA amerikai tőzsdére vezetése is támogatta a kedvező hangulatot.
A hazai tőzsdén a CECE index átsúlyozása hatott a nap végén.
A BUX index továbbra is a 18650 pontos szintnél egy kőfalba ütközött.

OTP:

Az európai bankszektor jó teljesítménye és a EKB expanzív politikája, továbbra is kedvez a részvény árfolyamának. Jelenleg a 4500 forintos érték jelentős ellenállásként tornyosul előtte, de ha egy heti grafikont nézzünk, akkor az előző heti tetőpont fölé nyúlt már az árfolyam, ami pozitív folytatást vetíthet előre. A korábban kialakul fordított fej és vállak alakzati célára 4620 forint. Támasz 4350 forint. Előttünk álló időszakban inkább az emelkedés lehetőségére fogadnék.

MOL:

Sok minden nem történt a részvénnyel. Feltapadt az ár a 12500 forintos szintre, ahol is egy kettős ellenállás található. Inkább lefordulásra számítanék a következő napokban. Jelentős támasz a 12200 forintos kitörési érték.

Mtelekom:

Az eddigi emelkedő tendenciáját megtörte és tört 50 napos MA 369 forintnál. Kaptunk egy eladási szignál . A CECE indexben csökkent a részvény súlya, ami miatt szintén eladói nyomás alakult ki. Támasz 350 forint.

Richter:

A részvény árfolyama 4 napja tartózkodik a 200 napos MA 4115 forint alatt, ezért pénteken délnek vette az irányt. Erősebb támasz a 3940-3980 forintos sávban a korábbi kitörési szintnél találunk. Érdemes ezeknél a szinteknél gyűjtögetni a részvényből.

A kínai gazdaság lassulása miatt, az ázsiai piacok legtöbbje csökkenés mutat. Emiatt az európai határidős indexek a negatív tartományban mozognak. A hazai tőzsde, ezért gyengüléssel kezdhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése