Magyar tőzsde

2013. június 30., vasárnap

- Brókerszem0701



http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/18700

Pénteken kedvező hátszelet kapott a  hazai tőzsde a késő délutáni kereskedésben, viszont a fontosabb nemzetközi indexekre ez nem volt jellemző. A MOL és az Mtelekom remekelt a legjobban, az OTP 1,5% körüli pluszt, a Richter kis mínusszal fejezte be a félévet.
Az amerikai piacokra egész nap a hezitálás volt jellemző, majd nap végén a longra játszok elengedték a gyeplő végét és így kisebb mínusszal fejezték be a napot.
A német piacon a péntek reggeli pozitív kezdés után, szinte egész nap a csökkenés volt jellemző, majd hasonlóan, mint hazai tőzsdén, 16 óra után kezdték el megvenni az indexet.

A mai kereskedésben több makroadat is várható. Ezeknek eredményei befolyásolhatják a piaci hangulatot . Azt gondolom, hogy miután a hazai tőzsdét a féléves zárások miatt kötötték fel, ezért  inkább a csökkenés lesz jellemző a mai napra, illetve akár el tudom ezt képzelni a következő napokra is.
Mtelekom:  A vállalat profit warningot jelentett be, az idei évre  csökkentette az EBITDA várakozását. Ennek ellenére remek teljesítményt tudott nyújtani a pénteki kereskedésben.                   A letörési szint visszatesztje 340 forintnál megtörtént. A további emelkedés előtt nagyon rögös az út, ezért csökkenésre számítok a következő napokban.

MOL:  Nagyon erősen túlvették a befektetők ezt a részvényt is, ezért nem árt óvatosnak lenni. Amennyiben meg tud kapaszkodni 16700 felett, akkor később megpróbálkozhat a 17 ezer feletti szintekkel. Kisebb korrekciót  várok a részvénytől.

OTP: Korábban a 4780 forint volt a letörési szintje a részvénynek, amit pénteken megközelített. Erős ellenállást kell áttörnie a bankpapírnak ahhoz, hogy tovább tudjon emelkedni. Inkább a lefordulásra számítanék. Támasz 4700, fontos támasz 4570 forintnál.

Richter: Ez a részvény nem tudod a pozitív hangulattal együtt emelkedni. Sőt pénteken mínuszban zárt. Ha későbbiekben nem sikerül a 34200 forint fölé kapaszkodnia, akkor a 33 ezer forintot veheti célba. Semleges, kissé negatív a részvény megítélése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése