Magyar tőzsde

2013. június 2., vasárnap

- Brókerszem06.03



Pénteken az amerikai piacok jelentősebb eséssel fejezték be a napot, ami miatt a hazai piacon is lehet némi bizonytalanság a hétfői kezdésben. Nálunk pénteken index átsúlyozás volt, ami néhány blue chip értékét jelentősen javította zárásra. Ezek a részvények mai napon csökkenéssel kezdhetnek.

Az ázsiai piacok vegyes képet mutatnak. A japán tőzsde tovább esik, legfőképp a pénzügyi szektort adják. Általános az állampapír piacokon a kötvényhozamok emelkedése, ami a kötvény árfolyamok esését jelenti. Ezt láthatjuk a hazai kötvények esetében is, ami előidézte a forint drasztikus gyengülését is.

Mai napon néhány frontról fontosabb makroadat érkezik.

Az amerikai S&P500-as indexben és a német DAX30-as indexben egy duplatető alakzatot lehet felfedezni. Az előbbi esetében már megtörtént a letörés, az utóbbinál feltételezni lehet, hogy ma le fog törni. Amennyiben ez bekövetkezik, akkor az a hazai piacnak is egy bizonytalanságot fog okozni.

Mtelekom: Jelentősebb mozgásra nem számítok. Marad egy szűk sávban való kereskedés. Támasz 355 forint, ellenállás továbbra is a 365 forint.

MOL: Technikailag kezd tetszetős képet mutatni a részvény, mert egy fordított fej-váll alakzat figyelhető meg benne. 16800 forint jelentős áttörése és ezen szint feletti zárás esetén, számíthatunk arra, hogy a részvény végre megindul. Támasz 16200 forint továbbra is.

OTP: Amennyiben a külföldi piacokon elindul a várt korrekció, akkor nem lesz jelentős támasz a 4900 forint. Fontos támaszt   4670 forintnál gondolom. Ide várnám, ha tovább folytatódik a csökkenés a részvényben. Ellenállás a 4950 forint.

Richter: Szerdán még szelvénnyel fogunk tudni vásárolni a részvényből, ezért a következő napokban inkább támaszon lehet a részvény  a jelenlegi szinten. Technikailag jól néz ki, akár a korábbi letörési szintet 36500 forintnál visszatesztelheti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése