Magyar tőzsde

2013. június 9., vasárnap

- Brókerszem 0610


Megfordult a hangulat a részvény piacokon, így jelentőset tudtak emelkedni a pénteki napon. Kiemelkedő teljesítmény nyújtott a hazai tőzsde. Kedvezőtlen hangulatban is sikerült felülteljesítő maradni, ezért hangulatváltáskor jelentős elmozdulást láthattunk.
A mai nap folyamán fontosabb makroadat nem várható.
Az amerikai zárás és az ázsiai piacok mai pozitív teljesítménye alapján azt gondolom, hogy maradhat a jó hangulat a pesti börzén.

Nagyszerű teljesítményt nyújtott az OTP pénteki napon, így nyitva áll a lehetőség a korábban hagyott rés betöltésére 5140-5203 forint között. Rés tető ellenállást képez.
A MOL-nál hasonló jó kedvet lehetet tapasztalni, mint az OTP-nél. Nem is csoda, hiszen a szektortársaihoz képest jelentős diszkonttal forog a részvény. Ráadásul technikai alapon is kiváló képet mutat. Ez a kettős elixír elég lenne ahhoz, hogy olajozottan csússzon feljebb és feljebb, amíg ezt a jelentős diszkontot le nem dolgozza.  Jelenleg a 17 ezer forint ellenállás. Jelentős forgalommal kéne ezt a szintet áttörni ahhoz, hogy elérjük a 18300 forintnál lévő nyitott rést. Erős támasz 16200 forintnál látható. A közeljövőben a rés betöltésére számítok.

Az Mtelekom grafikonján jelentős beszűkülés látható. Felfelé kitörésre akkor kell számítani, ha a 365 forintos szintet sikerülne áttörnie. Támasz  a 350 forint.

Richter: Csütörtöki szelvényvágást követően már  pénteken magához is tért  a részvény, így jelentős emelkedéssel zárta napot. További pozitív  folytatáshoz  a 35600 forintot kéne átlépnie. Támasz 34700 forintnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése