Magyar tőzsde

2013. június 23., vasárnap

- Brókerszem0624



A  pénteki  Ecofin ülésen  az Uniós gazdasági és pénzügyminiszterek megszavazták hazánk kikerülését a túlzott-deficiteljárás alól. Korábban az Európai Bizottság jelezte, hogy Magyarország eleget tesz az elvárásoknak. A tőzsdén jelentős eladói nyomás volt tapasztalható, ezért a hírrel nem foglalkoztak a befektetők.
Az amerikai tőzsdék a múlt hét utolsó kereskedési napján, sikerült kisebb pluszban zárniuk. Az ázsiai piacok ma reggelre borús képet mutatnak. Az európai határidős piacok mínuszos kezdést vetítenek előre.
Ma délelőtt fontosabb német makroadat lesz, majd a hangulatkereskedés fogja az irányt meghatározni. Véleményem szerint a több napi esés után, az előttünk álló napokban, egy pozitív korrekciónak kéne kialakulnia. 

Az Mtelekom beszűkülésből lefelé tört ki, így a következő jelentősebb támasz szintje 310 forintnál található.  Ellenállás 330 forint. Továbbra is csökkenést várnék a részvénytől, kisebb pozitív korrekciókkal tarkítva.

MOL:  Ismét a korábbi 16200 forintos támasz közelébe érkezett a részvény, innen egy emelkedéssel próbálkozhat, amennyiben a hangulatváltás kialakul a tőzsdéken. Ellenállás 16500 forintnál.

OTP:  Két éves emelkedő trendvonal közelében zárt be a részvény, illetve a 200 napos mozgóátlag is itt található. Ha sikerülne elrugaszkodnia erről a szintről, akkor az első ellenállása a 4620 forint lenne.

Richter: Jól tartotta magát a részvény a pénteki nagy esésben. Sőt még emelkedni is tudott. Amennyiben ez így marad, akkor megint a 36 ezer forint körüli szintet veheti célba. Távoli elképzelés , de kialakulhat. Támasz 34400-500 forintnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése