Magyar tőzsde

2015. január 4., vasárnap

- Brókerszem 01.05



A múlt héten a főbb piacok megtorpantak és csökkenésbe kezdtek. Érdemes lesz arra odafigyelni, hogy a profik ( a nagybefektetők ) az év elején melyik irányba állnak. ( lesz –e portfolió átrendezés )
A mai napon nem lesz adatdömping. Néhány fontosabb adatot fogunk látni az eurózóna és a német gazdaságból.
Mivel az utóbbi pár kereskedési napon csökkentek a külföldi indexek, ezért az gondolom, hogy egy kisebb csökkenés alakulhat ki a mai napon.

OTP:

A rövid állampapír hozamok emelkedésbe kezdtek. A forint árfolyama jelentőset gyengült, ezért csökkenést várnék a részvénytől. Mivel gyér a forgalom a hazai piacon, nem várok nagyobb gyengülést. Támasz 3700 forintnál. Ellenállás továbbra is a 3830 forint. 

Richter:

Rövidtávú technikai kép kezd kedvezővé válni. Az órás grafikonon egy fordított fej és vállak alakzat rajzolódott ki. Amennyiben sikerülne szignifikánsan, forgalommal megtámogatva 3520 forinttól eltávolodnia, akkor bízhatunk a további emelkedésben. Ez esetben 3715 forintig emelkedhet.
A forint gyengülés támogathatja a részvény emelkedését, de a rubel gyengülése visszahúzhatja.
Emelkedést várok a részvénytől.

MOL:

Nem bír az olaj árfolyama magához térni, így a MOL árfolyama sem . A 11600 forintnál megakadt. Ennél a részvénynél is inkább egy kisebb csökkenést valószínűsítek. A 11400 forint már támasz.

Sikerekben gazdag új esztendőt kívánok minden olvasónknak és befektetőinknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése