Magyar tőzsde

2015. január 11., vasárnap

- Brókerszem 01.12



Pénteken a külföldi piacok esésbe kezdtek azután, hogy kiszivárgott az EKB kötvényvásárlási szándéka. Miszerint 500 MRD euróért fog csak vásárolni bóvliba nem sorolt állampapírokat.
Az amerikai piacoknak nem kedvezett a Fitch Ratings esti bejelentése, hogy csökkenti Oroszország adósbesorolását BBB- kategóriába. 

Ezen a héten viszont elkezdődik az amerikai vállalati gyorsjelentési szezon. A mai napon az Alcoa alumínium óriás kezdi el az adatközlést. Fontosabb makrogazdasági adat nem várható.

Az ázsiai piacok csökkennek. A Japán tőzsde a mai napon zárva van. Az európai határidős indexek enyhe mínuszt mutatnak, így valószínű a hazai piac kissé negatív nyitása.

Az olaj árfolyama a 7 hónapos eső tendencia után, egy nagyon erős támaszra talált a 46.8 dolláros árfolyamnál. Itt húzódik a 12 éves trendvonal. A WTI árfolyama 50 dolláros árfolyam  felett tudna jelentősebben megindulni.  Amennyiben ez megtörténne, kedvező hatással lenne a MOL részvényre is. A részvény jól ellenállt a pénteki kedvezőtlen hangulatnak, így jó eséllyel folytatódhat az emelkedés a részvényben. A 11200 forint támasz. Az 50 napos MA 11780 forintnál ellenállás.

OTP:
Az év eleje óta jelentősebb volatilitás alakult ki a részvény piacokon. Az érzékenyebb bankszektor jól követte a hangulat ingadozást, így az OTP is. Jelenleg egy sávozó mozgást lehet tapasztalni. A 3600 forint támasz. A 3800 forint ellenállás.

Richter:
Határozottan meggyengült a részvény. A kedvező piaci hangulatot sem tudta érdemben  lereagálni.
A 3400 forint törésével, megnyílt a tér a 3300 forint irányába. Az ellenállás az előbb említett 3400 forintos érték.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése