Magyar tőzsde

2014. december 21., vasárnap

- Brókerszem 12.22



A külföldi piacok szárnyalnak a hazai piac jó esetben kullog utána . Visszatekintve erre az évre, sajnos nem tudtunk részese lenni az elmúlt időszak jó teljesítményének. Jelenleg a hazai környezetet nem csak a gazdaságpolitika sújtja és egyéb ok,  hanem az orosz válság is. Valószínű, hogy a jövőben sem lesz ez másként.
Ezért javaslom azoknak, akik lehorgonyoztak a hazai piacon, nyissanak más piacok felé is.
( pl. az olaj, a német és amerikai piacok,az usd erősödése, a jen és rubel gyengülésére való spekuláció. Néhány instrumentum azok közül, amelyek idén kimagasló elmozdulást mutattak. )

A mai napon néhány külföldről érkező makroadatra számíthatunk.
Az ázsiai piacok emelkedtek. Az európai határidős indexek alapján, a magyar parketten pozitív nyitás alakulhatna ki.

MOL:
Jól teljesített a pénteki napon az olajipari vállalat részvény árfolyama. Az olaj árfolyama is kezd egy kissé magához térni. Egy mirror csökkenő trendből készül felfelé kitörni. Amennyiben sikerrel veszi az akadályt a MOL-nak hátszelet biztosítana.
A szaudi olajminiszter Ali Al-Naimi egy Abu Dhabi-ban tartott hétvégi konferencián azt mondta, hogy az olaj piaca magához fog térni, hiszen a fosszilis tüzelőanyagok a következő évtizedekben is fontos energia forrás marad.
A 11500-600 forint körüli szint ellenállás, ezt áttörve 12 ezer forintig juthat. Támasz a 11000 forint.

Richter:
Egyelőre hiába a rubel pozitív korrekciója, nincs hatással a gyógyszeripari vállalat árfolyamára. Talán év végére kissé sikerül felkötni az árát. A 3520 ellenállás. Támasz 3350 forint. Gyenge a részvény teljesítménye.

OTP:
Nem bír megbirkózni a részvény árfolyama a 3800 forintos ellenállással. A 3700 forint viszont támasz.
Jobb esetben a 3900 forintig emelkedhet. Ellenkező esetben viszont a 3600 forintot közelítheti ismét.
Év végéig inkább az előbbit gondolnám.

Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy az olvasóimnak boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánjak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése