Magyar tőzsde

2015. január 25., vasárnap

- Brókerszem 01.26

 A mai napon csak Németországból láthatunk adatközlést.
Fókuszban, inkább a görögországi választási eredmény hatását fogják boncolgatni a pénz piacok.
A Syriza párt nyerte a választást. A párt vezetője Alexis Tsipras ígéretet tett arra, hogy újratárgyalják a korábban a Trojka által nyújtott pénzügyi mentőcsomag feltételeit.
Eközben Ukrajnában ismét heves harcok törtek ki.
Az amerikai indexek pénteken már csökkenés irányába váltottak, hiába volt jó hangulat az ázsiai, majd az európai piacokon.
Az gondolom, hogy a következő napokban egy kisebb korrekció következhet be a nagy emelkedés után.

Hazai vonatkozású esemény , hogy kedden kamat meghatározó ülést tart a  jegybank. Az állampapír hozamok csökkentek az EKB kamatdöntés után. A külföldi szereplők a vételi oldalt erősítették az állampapír piacon, ez a forintra is kedvező hatással volt, illetve az euró gyengülésének szétterjedése is.
Ha kamatot akar a jegybank vágni, akkor egy ideális környezet lehet ez a döntéshozóknak.
Érdemes figyelni a következő napokban az eurhuf deviza párra, mert a 200 napos MA-hoz ért az árfolyam. Ezért akár bekövetkezhet egy forint gyengülés. Pláne, ha a jegybank vág.

OTP:
Pénteken már elfáradt a részvény. További esés a 3740 forint alatt következne be. Inkább csökkenést vetítek előre. A 3700 forint támasz. Ellenállás 3830 forint.

MOL:
A 11300 forint ellenállásként tornyosul az árfolyam emelkedés előtt, de ha áttöri 11650 forintig emelkedhet. Támasz 11000 forintnál. Longban gondolkodók 10950 forint alatti stoppal tudnak próbálkozni a 11300 forint áttörése esetén. MACD vételi jelzésen.

Richter:
Heti kiterjesztésű charton nézve jelentős ellenálláshoz ért a részvény árfolyama. A 200 hetes MA és a csökkenő trendcsatorna teteje megfogta az emelkedést. Kisebb korrekció után, további emelkedést várok a részvénytől. A 3600-3650 forint között ismét jó beszálló alakulhat ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése