Magyar tőzsde

2015. január 18., vasárnap

- Brókerszem 01.19



A német tőzsde meglátogatta a minden idők legmagasabb pontját, ezzel támogatást biztosított pénteken  az amerikai piacoknak. Az euró gyengülése kedvez a német vállalatoknak, illetve a befektetők pozitív várakozással  néznek elébe az EKB kamatdöntő ülésének, ami január 22-én lesz.
Az amerikai piacon  a legjobb teljesítményt az alapanyag előállító vállalatok nyújtották. Az olaj árfolyamában bekövetkező pozitív változás segítette a szektort. A jelenlegi olajszinteken megnövekedett a volatilitás, ez akár az olajáresés végét is jelentheti.

Az USA piaca a mai nap folyamán nem lesz kereskedés, mert Martin Luther King-re emlékeznek. Jelentősebb makroadat nem várható.
Az ázsiai piacon a kínai piac több mint 6%-os esésbe fordult, amire 2009 óta nem volt példa.
Az európai határidős indexnél az előző kereskedési záróértékhez képest nincs változás. 
Éppen ezért a hazai piacon lagymatag kereskedésre számítok. 

Az OTP árfolyama kis mértékben korrigálhat még pozitív irányba. Elérhető lehet a 3600 forint. Támasz a 3500 forint.

MOL:

Kéne a pozitív fordulat a részvényben, mert ha letöri a decemberi alj pontot 10580 forintnál, akkor jelentősebb csökkenés jöhet. Egyelőre nem várom ezt.  A 10900 forint megérintésére számítok.

Richter:

A részvény múlt heti teljesítménye a pozitív tartományba lökte az árfolyamát. Majd 1%-ot emelkedett az elmúlt héten. Ennek lehet akár pozitív üzenete annak tükrében, hogy a többi blue chip a negatív oldalt erősítette.
Emelkedést várnék a papírtól a következő napokban a 3520 forintos értékig.

A nemzetközi tőzsdéken továbbra is készen kell állni a hektikus mozgásokra. Fókuszban maradhat a svájci jegybank intézkedéseinek következményei a piacokra.
Érdemes a német tőzsdén keresni kedvező befektetési lehetőségeket, mert felülteljesítő lehet az előttünk álló időszakban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése