Magyar tőzsde

2014. október 12., vasárnap

- Brókerszem 10.13

Jelentősen meginogtak a nemzetközi tőzsdék a múlt héten. A tőzsdék esését az európai növekedési kilátások csökkenése, az USA-ban az idő előtti kamatemelés félelme és a QE3 kivezetése, a járvány szétterjedése és, hogy idén még jelentősebb profitrealizálás nem történt.
Mire számíthatunk a továbbiakban?
Az ázsiai piacok ma reggelre csökkenést mutatnak. A határidős indexek alapján negatív nyitásra lehet számítani a hazai tőzsdén is.
Az S&P500-as index esetében technikai támasz a 200 napos MA 1887 pontnál, amit megközelített.
A német DAX30-as index  viszont harmadjára támadta meg a 8900 pontos értéket, amit megtört. Amennyiben nem sikerül a következő napokban az előbb említett szint fölé tartósan kapaszkodnia, akkor további jelentős esésre kell felkészülni.
A hazai tőzsde, ezzel szemben az érdektelenség jeleit mutatja. Korábban, amikor a külföld jelentősen tudott emelkedni, akkor a hazai stagnált, jó esetben kicsit emelkedett. Valószínű, hogy a nagy befektetők kitettsége magyar piac irányába kicsi, alulsúlyozták az országot.
Ma a Japán tőzsde zárva van.  Amerikából sem várható fontosabb makroadat és gyorsjelentés. Így hangulati kereskedésre kell felkészülni.

MOL:
A 11700 forint támasz, a 12200 forint ellenállás. Amíg nem kapunk a MOL-tól tájékoztatást arról, hogy előrehaladott állapotban van a Raiffeisennel folytatott tárgyalások az INA részvények megvásárlásával kapcsolatban, addig nem lesz a figyelem központjában. Érdemes lesz erre odafigyelni.

OTP:
Közelíti az árfolyam a 2014 szeptember 25-ei mélypontot 3915 forintnál. Ha megtöri, akkor a 3750 forintos érték lesz a következő fontosabb támasz. Egyelőre a forint erősödése tartja lélegeztetőgépen a részvényt. Az önkormányzati választás után , inkább a forint gyengülésére számítanék, ami az OTP-t gyengítheti. Ellenállás 4135 forint. 

Mtelekom:
A 2013 novembertől tartó trendvonalhoz érkezett a részvény árfolyama a 342 forintnál. Egyelőre ez az érték megfoghatja  további esését a részvénynek, de egy kirajzolódott fej-váll alakzat a letörést erősítheti.
Hasonló technikai képet mutat  a  német tőzsdén az anyavállal is. Fontos ellenállási szint a 366 forint.

Richter:
Viszonylag stabilan tartja magát a részvény. Ha sikerülne elrugaszkodnia a jelenlegi szintről és áttörné a 4040 forintos ellenállást, akkor gyorsan 4100 fölé kerülhet az árfolyam.  Ellenállás a 200 napos MA 4076 forintnál, majd a 4130 forint. Bele látom az emelkedés lehetőségét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése