Magyar tőzsde

2014. október 18., szombat

- Brókerszem 10. 20



Pénteken egy szép felpattanást láthatunk a  részvénypiacokon. Ahhoz, hogy elhiggyük már nem lesz esés , szükség lenne további pozitív megerősítésre.
Egyelőre a jelentős esés korrekcióját látom. A német DAX30-as indexnek tartósan a 8900 pont fölé kéne épülnie ahhoz, hogy bízni tudjanak a longban hívők.
A BUX index esetében a 17600-17800 pont közötti szakasz egy erősebb ellenállás. Az utóbbi érték fölé való emelkedés támogatná meg a tartós emelkedést.
Hétfői napon fontosabb makroadat nem várható. Gyorsjelentés tekintetében az USA-ból érdemes figyelni az Apple, a Hasbro, a Halliburton, az IBM jelentéseire.

A hazai piacon a MOL és az OTP tudott a nemzetközi hangulatból profitálni.
A olajipari vállalat technikai képe alapján a 11800 forint erősebb ellenállás. Igaz, hogy ezen érték felett tudott zárni a pénteki kereskedésben, de szükség lenne további megerősítésre. A 11500 forint támasz. Nem lennék meglepődve, ha a hétfői kereskedésben délnek venné az irányt. A fej-váll formáció továbbra is él !

OTP:

A következő napokban a  4 ezer forint felett kell maradnia az árfolyamnak ahhoz, hogy további emelkedésre számíthassunk. A hétfői kereskedésben egy kisebb csökkenésre számítanék.
A 4000 forint támasz, a 4080 forint ellenállás.

Richter:
Ennél a részvénynél nem láttam az erőt. Sőt inkább gyengülés volt jellemző, pedig  Amerikában a gyógyszerszektor jó teljesítményt nyújtott. A rubel  folyamatos  gyengülése miatt a részvény nem bírta a defenzítását megmutatni. Technikailag egy háromszögbe szűkült az árfolyama, aminek a letörési szintje a 3880 forint, kitörési pedig a 4110 forint. A jelenlegi kép alapján inkább a letörést valószínűsíteném.

Mtelekom:

A részvény továbbra is egy 2013 óta tartó emelkedő trendcsatornában mozog. A technikai kép kedvező. Az emelkedését az 50 napos MA 365 forintnál megállította. Viszont a 350 forint már támasz. Rövid hezitálás után ismét a vevők kerülhetnek többségbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése