Magyar tőzsde

2014. június 1., vasárnap

- Brókerszemmel 06.02

A héten két fontosabb esemény is lesz. Az egyik a június 3-án 10 órakor kezdődő  tárgyalás a deviza alapú kölcsönszerződésekben alkalmazott árfolyamrés tisztességtelenségének vizsgálata ügyében. A másik az EKB kamatdöntő ülése. Mindkét esemény legjobban az OTP részvényre fog hatni.
Ma reggel az ázsiai piacok tovább emelkedtek, miután kedvező PMI adat érkezett Kínából. 
A kínai kormány jelentős vasúti beruházásokkal  próbálja megtámogatni a gazdasági növekedést.
Az európai határidős indexek a pozitív tartományban mozognak, ezért a hazai piacon is pozitív kezdésre számítok, ami egész nap fennmaradhat. 
 
OTP:
Az eur/huf árfolyama próbálja letörni a 200 napos MA-t, ami további támogatást adhat a bankrészvény emelkedésének. Viszont azt gondolom, hogy a befektetők most már inkább a kivárásra fognak játszani a devizahiteles ügy döntéséig.
A technikai ellenállása a 4836 forintnál van, a támasza pedig a 4620 forint. Előbbi szint áttörése esetén a következő megálló 4973 forintnál található.

MOL:
Az 50 napos MA közelében mozog az árfolyam. Egyelőre nincs meg a határozott erő a részvényben. A 13 ezer forint feletti zárás csalhat vevőket a piacára. Amennyiben a következő napokban nem sikerül a felfelé elmozdulás, úgy a részvény árfolyama délnek veheti az irányt a 12500 forintos érték közelébe.

Mtelekom:
Kedvező a technikai kép. Az MACD vételi jelzésen. A részvény árfolyama harmadjára támadja a 330 forint értéket, amit nagy valószínűséggel sikerrel fogja átvinni. Ebben az esetben megnyílik a tér a 350 forintos értékig.

Richter:
Továbbra is a 4260 forint jelent a részvény számára jelentős akadályt. Támasz 4140 forintnál található. Amennyiben sikerülne az ellenállási értéket áttörni, komoly emelkedés kezdődhet. Ebben az esetben a 4500 forintig szabad a tere.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése