Magyar tőzsde

2014. június 29., vasárnap

- Brókerszemmel 06 30


Emelkedéssel zártak a mai napon az ázsiai piacok, ezért az európai piacok is pozitív tartományban nyithatnak. A mai nap folyamán több fontosabb makroadat is lesz.
A piaci hangulatnak kedvezhet, hogy negyedéves, féléves zárások lesznek.

 
Mtelekom:

 
Kedvezőtlen nemzetközi hangulatban tudott emelkedni a  részvény. A 342 forintot maga mögött hagyva, elkezdte megcélozni az árfolyam a 352 forintos értéket. Ez a szint jelentős ellenállás, ezért profitrealizálást javasolnék. A részvény támasza a  337 forintnál található.

 
MOL:

 
Egy máig ismeretlen MOL nagytulajdonos tőzsdén kívüli eladása után, jelentős esés alakult ki. Megoszlanak a vélemények a folytatást illetően. Fundamentálisan jelentős diszkont van a részvényben, ezért hosszabb távban gondolkodó befektetőknek ideális beszálló a jelenlegi árfolyamnál. A rövidtávú szemléletet vallók miatt, azonban turbulenciák alakulhatnak ki a részvény árfolyamában. Ami kedvezhet az emelkedésre számítóknak, az a mai napon történő féléves zárások lehetnek. Ellenállás 12500 forint, támasz 11800 forint.

 
OTP:

 
Meglepően jól tartja magát a részvény, annak ellenére, hogy a kormány a devizahiteles problémát rövid időn belül orvosolni szeretné. A forint árfolyamában bekövetkező negatív változás, a nemzetközi hangulat romlása sem okozott jelentős árfolyamvesztést. A technikai kép nem kedvező, ezért inkább kiszállást javasolnék a meglévő pozíciókból emelkedés esetén.

A 4400 forint támasz, a 4500 forint ellenállás.

 
Richter:

 
Az Mtelekomon kívül ez a másik részvény, ami jól teljesített az elmúlt időszakban. Egyelőre a részvény küzd a 4300 forintos szinttel, amennyiben sikerülne ezt az értéket feltörni, további emelkedés alakulhat ki 4400 forint irányába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése