Magyar tőzsde

2014. június 15., vasárnap

- Brókerszemmel 06 16

A Közel-Keleti feszültségek miatt az ázsiai piacok és az amerikai határidős indexek csökkennek. Az iraki hadsereg csapatai több mint 270 lázadott iktatott ki.
Kelet- Ukrajnában egy ukrán csapatszállító gépet és annak rakományát lőtték le orosz barát szeparatisták.
Van feszültség a világban, ezért fontos a pozícióink védelme.
A mai napon az európai határidős indexek a negatív tartományt erősítik, ezért a hazai tőzsdén mínuszos nyitásra kell felkészülni, ami egész nap fennmaradhat.




Mtelekom:
Hétfőtől lehet jelentkezni a szélessávú frekvenciatenderre. A jelentkezéseket június 17-től kezdik el értékelni. A nyertesek kihirdetése július 6 és október 19 között várható.
A másik fontosabb hír, hogy a Deutsche Telekom nem tervez Kelet-Európában felvásárlást. Emiatt elmaradhat a hazai telekom felvásárlása is.
Jelenleg 330 forintnál stagnál, azonban egy korrekción nem lennék meglepődve. A 320 forintos érték támasz. A 340 forint ellenállás.

MOL:
Pénteken ismét eladói nyomás alá került a részvény, mindez csekély forgalom mellett történt.
A 12550-12600 forint körüli szint egy kedvező beszállót kínál. Ellenállás a 13100 forint.
Az iraki feszültségek miatt az olaj árfolyama emelkedésbe kezdett. Ha tartós marad az emelkedés , az kedvez a részvénynek.

OTP:
A mai napon a Kúria devizahitelesekkel kapcsolatos jogegységi döntését várják a befektetők. Ennek a hírnek jelentős piacmozgató hatása lesz. Egyelőre sávozást lehet tapasztalni az utóbbi pár napban 4400-4500 forint között. A helyes irány az lesz, amerre elindul az árfolyam. Támasz 4250 forint, ellenállás 4630 forint.
Richter:
Egyedül ez a papír tudta az értékét növelni a kedvezőtlen piaci környezetben. Miután 4089 forintnál átlépte a 200 napos MA-t, emelkedésbe kezdett. A 4250 forintos ellenállási érték elérhető közelségbe került. A részvény emelkedését támogatta a vállalat sajátrészvény vásárlása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése