Magyar tőzsde

2014. június 22., vasárnap

- Brókerszem 06 23

Az ázsiai piacok emelkednek miután kedvező adat látott napvilágot a kínai gazdaságból . A kínai kormány igyekszik fenntartani a gazdasági növekedés lendületét, hogy idén elérje a 7,5%-os növekedést.
Az európai határidős indexek emelkedést vetítenek előre, annak ellenére, hogy Putyin teljes harckészültséget rendelt el Oroszország középső katonai körzetében.
A hazai tőzsde pozitív tartományban nyithat, ami később is fennmaradhat.

OTP:
Amíg az árfolyam 4500 felett tud maradni, addig lehet bízni a további emelkedésben. A 4580 forintos szint jelenleg ellenállás. Lejjebb támasz 4400 forintnál.

MOL:
A napokban az árfolyam elérte a június eleji 13135 forintos tetőszintet, majd onnan lefordulás következett. Véleményem szerint  szükség lenne egy kismértékű lefelé mozgásra, ami 12800 forintig tartana. Ebben az esetben kialakulhat egy fordított fej-váll alakzat, amiből később akár egy kitörés is kialakulhat.

Mtelekom:
Pénteken ismét a befektetők fókuszába került a részvény. Technikailag is kedvező képet mutat.További emelkedés esetén ellenállásként a 342-343 forint, majd a 352 forint alakulhat ki. Támasz 330 forint. Emelkedést várom.

Richter:
A 200 napos MA 4100 forintnál támaszként szolgál. Lejjebb többszörösen megerősített támasz a 4040 forint. Ellenállás a 4250 forint. Jelenleg egy beszűkülő mozgást végez a részvény, de a technikai formáció alapján, emelkedő irányú mozgás alakulhat ki. Természetesen ehhez szükség lenne a hangulat további javulására.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése