Magyar tőzsde

2014. május 25., vasárnap

- Brókerszemmel 05.26

Az ázsiai piacok emelkedtek a pénteki kedvező amerikai új lakásértékesítési adat miatt. Az elmúlt 3 hónapban áprilisban ugrott meg először az új lakáseladások száma. A vásárlásokat támogatta a jelzálogkamatok csökkenése. Ma tovább folytatódhat az emelkedés a hazai tőzsdén, bár egy kissé szkeptikus vagyok, hogy a majd 1000 pontos rohanás a BUX-ban, további vevőket csal a piacra.
Az angol és amerikai részvény piacok a mai napon zárva lesznek. Fontosabb makroadat nem lesz. 10 órakor Mario Draghi EKB elnök fog Portugáliában beszédet tartani. Érdemes erre azért odafigyelni, mert utalást tehet ismét a monetáris lazításra.

MOL:
Ma forog utoljára osztalékkal a részvény, holnap 590 forinttal fog változni az ár. Talán a mai nap folyamán meglátogatjuk a 14 ezer forint körüli tartományt. Aki nem akar jogosulttá válni az osztalékra, annak eladást javasolnám, majd kivárást az újbóli vétellel. Június 5-én történik meg az osztalék számlákon való jóváírása.

Mtelekom:
Pár napja a részvény visszatesztelte a 315 forintos kitörést, majd onnan emelkedésbe kezdett. Az emelkedést támogatta az a hír, miszerint a szélessávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasznosítási tender, kevesebbe kerül az Mtelekomnak. Jelenleg az ellenállási érték 330 forintnál található, támasz 320 forint. Nem várok kimagasló mozgást a részvénytől. Semleges a megítélésem.

OTP:
A korábban említett 4584 forintos ellenállás, ma már támaszként funkciónál. A következő technikai akadály a 4821-4825 forintos nyitott rés. Majd ennek átlépése után a 4885 forint lesz a következő fontosabb ellenállás. Amennyiben elérjük az utóbbi szintet, onnan lefordulásra számítok. Május 28-án forog a részvény osztalékkal, majd 29-én megtörténik az osztalék vágás, aminek a mértéke 147 forint. Osztalékfizetés ideje június 10.

Richter:
A 4170 forintos ellenállást átlépve emelkedésbe kezdett a részvény. A forgalom nem meggyőző , ezért az emelkedés limitált lehet benne. Jó esetben a 4320 forintig várnám a mozgását. Viszont ha 4170 forint alá zár, akkor csökkenésbe válthat a részvény. Egyébként bizonytalan a részvény mozgása, ezért nem tudok benne kitörő optimizmussal gondolkodni. RSI túlvett tartományban .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése