Magyar tőzsde

2014. március 2., vasárnap

- Brókerszem 0303



A sajtóorgánumok a Krím félszigeten zajló kritikus eseménysorozatról tudósítanak. Az orosz haderők megszállták az ukrán Szevasztopol meleg tengeri kikötővárost. Gazdasági súlya nem jelentős, de stratégiai jelentőséggel bír. Többségben oroszok által lakott a félsziget, ezért az ő védelmükben  történt a megszállás.
Hogy ez a jelenlegi helyzet meddig fog fajulni és egészben marad-e Ukrajna, illetve kialakul-e az államcsőd, ezt most nehéz megmondani. Mindenesetre a részvény piacok a bizonytalansági tényezőt negatívan szokták megítélni.

Az ázsiai piacok ma reggelre erősebb csökkenést mutatnak. Az európai határidős indexek szintén a negatív tartományt erősítik, ezért a hazai piac a pénteki felkötést követően, jelentős mínusszal nyithat. 
Több amerikai makroadatra is lehet számítani a mai nap során és Mario Draghi is beszélni fog a kora délutáni órákban.

Mtelekom:

Szépen teljesített a részvény a pénteki napon. Egy technikai kitörésnek lehetünk tanúi. Támasz a 320 forintos érték, viszont ellenállásként tornyosul előtte a 340 forintos érték. Sávozást gondolnék a következő napokban.

MOL:

Nagy kérdés az INA eladása, ha igen, akkor mennyiért?
 Az INA pénteken jelentősen emelkedett arra a hírre, hogy a MOL felkérte az INA igazgatóságát, hogy készítse elő az INA részvények esetleges eladását.
Viszont Áldott Zoltán INA igazgatóságának elnöke vasárnap úgy nyilatkozott egy horvát lapnak, hogy a MOL nem szeretne megválni az INA-ban lévő részesedésétől.
A gyorsjelentést beárazódott , az MSCI átsúlyozás pénteken megtörtént. Az utóbbi hír negatívan hathatott volna a részvényre, de a hó végi zárások miatt megvették nap végén.
A részvény a csökkenő csatorna alján van, akár emelkedhetne is, de még mindig több bizonytalansági tényező van. Ezért egyelőre a 12900 forint és a 13500 forint közötti mozgást gondolom valószínűbbnek.

OTP:

Technikailag negatív képet fest az OTP árfolyama. Pénteken megtörtént a letörési visszateszt. Folytathatja a további csökkenését. Ellenállás 4000 forint, támasz 3850 forint.

Richter:

Pár napja teljesen szétadott volt a részvény, ezért sikerült a korrigálás pénteken. Amennyiben a 3950 forintos 200 napos MA felett tud maradni, akkor jó eséllyel próbálkozhat a további emelkedéssel. Ellenállás a 4070 forint, majd 4250 forint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése