Magyar tőzsde

2014. február 23., vasárnap

- Brókerszem 02.24

Enyhe csökkenéssel fejezték be a pénteki napot az amerikai piacok. Jelenleg az ázsiai piacok is lejtőre kerültek. A főbb európai határidős indexek kis mértékű csökkenést mutatnak, ezért a hazai paicok enyhén negatív nyitásra lehet felkészülni.

Mtelekom:
Partnerségi megállapodást kötött a vállal a magyar kormánnyal, mely szerint a következő években 1 milliárd eurós beruházást fog végrehajtani.
A befektetők várták a nagy bejelentést, hogy a Deutshe Telekom felvásárolja a magyar leányát, de ezt az Mtelekom igazgatósági elnöke cáfolta. Erre a hírre délnek indult az árfolyam. Támasz 320 forintnál található, ellenállás 340 forint lett. Az utóbbi hír miatt inkább további csökkenésre számítanék.

MOL:

Február 25 vállalati gyorsjelentés időpontja,az MSCI átsúlyozás február 28-án. ( utóbbinál amennyiben jók az értesüléseim!)  Mindkét időpont negatívan hathat az árfolyamra, ezért inkább csökkenésre számítanék. Nagyon erős támasz 12900-13000 forintnál található. Ellenállás 13800 forintnál.
A téli olimpia befejeződésével, aktivizálhatják magukat az orosz érdeklődök az INA iránt. Amennyiben megválik a MOL a horvát leányától és jó áron történik, akkor gyors árfolyam emelkedést fogunk látni.

OTP:

Érdekesen alakul a részvény mozgása. Annak ellenére tudott emelkedni, hogy Ukrainában heves összetűzések volták a tüntetők és a belügyi szervek között. Ukrainában az OTP-nek több bankfiókot is be kellett zárnia.
Ellenállási zóna 4230-4250 forintnál. Amennyiben sikerült ezt áttörnie, akkor 4300 forint fölé emelkedhet az árfolyam. Támasz 4070 forint. Technikai kép alapján akár emelkedhet is a részvény.

Richter:

Még mindig nem tudott eltávolodni az árfolyam a  4000 forintos szinttől. A 3950 forint támasz, a 4070 forint ellenállás. Utóbbi szint áttörése esetén 4250 forintig várnám az emelkedését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése