Magyar tőzsde

2014. március 23., vasárnap

-Brókerszem 03 24

Pénteken az amerikai indexek csökkentek. A közmű és az alapanyag szektor tudott kedvezően teljesíteni.
A mai nap folyamán fontosabb makroadat az eurózónából és amerikából várható.
Ma reggel az ázsiai piacok emelkedést mutatnak. A jen gyengül a főbb devizákkal szemben. A réz árfolyama a múlt heti emelkedéséből visszaadott, miután az előzetes kínai feldolgozóipari index csökkenést vetít előre.
Az európai határidős indexek esetében nincs jelentős változás, ezért a hazai piacon sem várok. Ma inkább stagnálást, pénteken nagyobb esést elszenvedett MOL-nál és OTP-nél, enyhe korrekcióra számítanék.

A hazai piacon a múlt héten az OTP és a Richter tudott korrigálni.
Az előbbi esetében a 4100 forintnál egy kettős ellenállásba ütközött.
A 3900-3940 forintos tartomány jelentette pár nappal ezelőtt a kitörési pontot, de pénteken jelentősen az érték alatt zárt. A technikai képet árnyalja egy úgynevezett átölelő gyertyaformáció is, aminek negatív üzenete lehet. További csökkenés esetén támasz a 3800 forint.

Richter:
Korábban a 3950forintos szint jelentett támaszt, ma ez ellenállás. A 200 napos MA is itt helyezkedik el. Ezért egy rövid korrekcióra számítanék. Támasz 3800,3580 forint.

MOL:

Múlt héten ismét tovább pofozták a részvényt.
Jelenleg egy 2003 óta húzodó trendvonalnál van az árfolyam. Amennyiben nagy forgalmú fordulós napot látunk, érdemes a vételi oldalra állni.

Mtelekom:

Semleges,kissé negatív a megítélésem a részvényben. Korábban sávozott, majd letörte a 320 forintos sáv alját. Ezért a fókuszba kerülhet a 300 forintos érték.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése