Magyar tőzsde

2014. március 29., szombat

- Brókerszem 03 31

A hét meghatározó eseménye az EKB kamatdöntő ülése lesz csütörtökön.Korábban a döntéshozók közül néhányan úgy nyilatkoztak, hogy akár elképzelhetőnek tartják a mennyiségi lazítást vagy a negatív betéti kamatláb alkalmazását. (Amennyiben ez bekövetkezne, akkor az április az emelkedésről fog szólni.)
Mai napon havi, illetve negyéves zárások lesznek, ami nap végi záráskor kedvezhet a részvényeknek.
Fontosabb makroesemény Európából és Amerikából is várható.
Hangulat az ázsiai piacokon kedvező. Az európai hataridős indexek alapján pozitív nyitás várható a hazai tőzsdén, ami egész nap fentmaradhat.

Mtelekom:
Jelenleg az eladók vannak többségben. Azonban nem lennék meglepődve, ha próbálkozna egy pozitív fordulattal.A 300 forintos érték egy pszichológiai támasz. A részvény árfolyama egy lefelé ékben záródik, amiből akár felfelé is elindulhat. ( 305 felett kitörés )

MOL:
Pénteken a legjobban teljesítő blue chip volt. A 21 napos MA 12630 forintnál megállította az emelkedését. A forgalom egy kicsivel az átlag feletti volt, amiből még nem lehet messzemenő következtetést levonni.
A 12300 forint támasz. Ha maradna ezen szint felett, akkor jó eséllyel emelkedhet tovább a részvény. Ezt várom.

OTP:
Továbbra is kedvező képet mutat a részvény grafikonja. Amennyiben meg tud kapaszkodni a 4230-4250 forintos sáv felett, akkor folytathatja az emelkedését a 4350-4400 forintos ellenállásig. Támasz az előbb említett érték, illetve a 4100 forint.

Richter:
Erőtlen a jelenlegi szinten a részvény. Kis emelkedés után, visszaesik.  Amíg a 3780 forintos támasz felett van, addig lehet bízni az emelkedésben. ( 3950-3970 forint elérhető lehet )
A 3580-3620 forintos támaszzónában bátrabban vennék fel vételi pozíciót.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése