Magyar tőzsde

2014. március 9., vasárnap

- Brókerszem 03.10



Pénteken a befektetők az eladói gombra tenyereltek  az orosz-ukrán helyzet mélyülésétől tartva.
A konfliktust tovább bonyolítja a március 16-ra kiírt Krím félszigetről szóló népszavazás. Ezért a továbbiakban is arra lehet számítani, hogy a részvénypiacokon jelentős ingadozás lesz.
A mai nap folyamán piacbefolyásoló makroadat nem várható.

Az ázsiai piacok csökkenést mutatnak. Az európai határidős indexek negatív képe alapján a hazai részvények csökkenéssel kezdheti a napot.

Mtelekom:

Továbbra is semleges a megítélésem a részvényben. A 320 forint támasz, a 340 forint ellenállás. Helyes irány a későbbiekben az lesz, amerre sikerül az árfolyamnak kitörnie.

MOL:

Itt is hasonlóképpen lehet vélekedni. A régóta tartó csökkenő tendencia úgy tűnik megtört, bár erről még korai beszélni, de legalább egy enyhe emelkedés kezdődött.
Amennyiben az árfolyam át tudja lépni a 21 napos MA-t 13520 forintnál, akkor begyorsulhat az emelkedés. Támasz a 13000 forint, majd a 12700 forint.

OTP:
A jelentős céltartalékolás és a csökkenő kamatbevétel miatt nem lett kedvező a vállalat gyorsjelentése, így az eladók kerültek fölénybe a pénteki napon. Amíg a részvény árfolyama nem töri le a 3800 forintos támaszt, addig jó eséllyel változhat a negatív szentiment . A 3950 forint ellenállás.
Amennyiben mégis megtörik az előbb említett támasz, akkor mélyebben ki fogjuk venni a múltkori 3600 forintos aljat.

Richter:

Még mindig jelentős az eladói nyomás a részvényben. A 3570 forintos érték viszont egy 2008 óta húzódó emelkedő trendvonal alja. Amennyiben ez az érték támaszként tud szolgálni, akkor emelkedés kezdődhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése