Magyar tőzsde

2014. április 6., vasárnap

- Brókerszemmel 04. 07

Pénteken az aktív kereskedési időben a német tőzsde nagyon szépen teljesített. A DAX30-as index feltörte a 9630-9650 pontos ellenállási értéket.
Ha további kedvező hangulat alakul ki, akkor megcélozhatja az index a korábbi tetőértéket a 9794 pontot.
Nem volt ilyen szerencsés a hazai tőzsde és az amerikai sem. Az előbbi esetében egész nap inkább profitrealizálást láthatunk a hétvégi választási esemény miatt, az utóbbi esetében pedig a befektetők a kedvezőtlen munkaerőpiaci adatoktól ijedtek meg. Az amerikai piacon legjobban a túlvett technológiai részvényeket adták.
Fontos kérdés a mai napra, hogy a befektetők, milyen módon értékelik a  választás eredményét.
Jelentősebb makroadat ma nem lát napvilágot, ezért a befektetőknek, hangulatalapú kereskedésre kell felkészülniük.
Az ázsiai piacok a mai napon gyengültek. Az európai határidős indexek enyhén a negatív tartományt erősítik, ezert a hazai tőzsde csökkenéssel kezdheti a mai napot.

Mtelekom:
Szép kitörést láthatunk a részvénynél. A 305 forintos korábbi ellenállási szintből, támasz érték lett. Amennyiben a 310 forint felett tud maradni, akkor folytathatja az emelkedését 315, majd a 320 forintos érték felé. Erre számítok.

MOL:
A jelentős osztalék emelés megtámogatta a részvény árfolyamát. Az 50 napos MA 13180 forintnál most még ellenállást jelent, azonban nem lennék meglepődve, ha a következő napokban a részvény árfolyama meglátogatná a 13500-13700 forint közötti értékeket.
A befektetők keresik a hozamínséges időkben a magas osztalékhozamú befektetéseket. A MOL, ezért kerülhet fókuszba.
Támasz 12900-12910 közötti nyitva maradt rés.

OTP:
A 200 napos MA-nál elfáradt a részvény  ( 4350 forintnál ), támaszt a korábbi kitörési szint jelenthet 4230-4250 forintnál. Ezt a két szintet kell figyelni a következő napokban. Amennyiben a forint ismét gyengülő pályára áll, akkor biztosabb a lefordulása a részvénynek. A 200 napos MA közelében profitot realizálnám.

Richter:
Pénteken szépen reagált a részvény a forint mozgására. Két tényező is hatott a részvény árfolyamára, az egyik a forint erősödése , a másik a hétvégi választási esemény miatti pozíció zárások. Technikai szemmel nézve, csak egy kitörési visszatesztet gondolok. A 200 napos MA 3980-nál támasz, illetve lejjebb a kitörési pont 3920 forintnál. Amíg ezen szintek felett van, vételekkel lehet próbálkozni. Célár 4300 forint környéke.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése