Magyar tőzsde

2014. január 26., vasárnap

- Brókerszem 01.27



Eladási üzemmódba kapcsoltak a piacok a hétvége előtt. Jelentős leértékelődést szenvedtek el a belpolitikai feszültség által sújtott  országok  devizái. Az eladók nem kímélték a részvény piacokat sem, legjobban a bankszektor részvényei estek.
A tőkeáramlás a fejlődő piacokról a fejlett piaci devizák felé fordultak. A svájci frankot, a japán jent, az aranyat és az ezüstöt vették leginkább a befektetők.

Az esés kiváltó okai :

-          A FED kamatmeghatározó ülése, ahol ismét a QE3 szűkítése mellett dönthetnek a jegybankárok.
-          Az európai bankrendszerben valószínűleg tőkehiányos helyzet alakulhat ki, de ez az EKB stressztesztjéből fog leginkább kitűnni.
-          Az Ukrajnában szinte polgárháborúvá váló forrongások okozta sokk és a török parlament szétcsúszása.
-          Az argentin peso és a brazil reál drasztikus leértékelődése.

Az, hogy ez a jelenlegi helyzet egy rövid ideig tartó folyamat vagy egy trendforduló  kezdette, ezt még nehéz megmondani. Ha a fontosabb európai indexek közül a német DAX indexet vesszük górcső alá, akkor a 9360 pont támaszt jelent.
Az ázsiai piacok ma reggelre esést mutatnak. Az európai határidős indexeknél nincs elmozdulás, ezért a hazai piacon a pénteki záró értékhez közeli nyitásra számítok.

Mtelekom:

Továbbra is szűk sávban lehet kereskedni a részvénnyel. A sávból való kilépés adja meg a helyes irányt.

MOL:

Pár napja visszatesztelte a 14300 forintos letörési értéket, illetve a nyitva hagyott rést is betöltötte. Ezután ismét lefordult a részvény. Jelenlegi értéken semleges, kissé negatív a kép. A 13500 forint támasz , a 14300 forint ellenállás.

OTP:

Az Alkotmánybíróság ma tárgyalja a devizahitelesek ügyét. Amíg nincs részvény mozgató hír, addig marad a stagnálás. Azzal, hogy a korábbi kitörés  4510 forintnál  falsnak sikerült, ismét képbe kerülhet a 4230 forint, majd a 4030 forintos értékek.

Richter:
Amennyiben 4700 forint felett tud maradni, addig marad az emelkedés lehetősége a részvényben. A 4800 forint ellenállás. Támasz az előbb említett szint, majd a 4600 forint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése