Magyar tőzsde

2014. január 5., vasárnap

- Brókerszem 01.06



Rosszul indult az év kezdés a nemzetközi tőzsdéken. Az üzletkötők inkább a sell gombot nyomták. Pénteken némi pozitív korrekció kezdődött a csütörtöki erőteljesebb csökkenés után.

Ma reggelre az ázsiai piacok gyengülést mutatnak, egy kínai szolgáltatóipari kedvezőtlen adat miatt.

A következő napokban érdemes figyelni a német DAX30-as index mozgását, mert 9360 pont alatt tovább csökkenhet az index értéke, illetve 9485-9500 pont felett emelkedésbe kapcsolhat. Ez a két érték hatással lehet a hazai tőzsdére is.

Ma reggelre egy kis mértékű negatív nyitásra számítanék.
Január 9-ével kezdődik az amerikai 4.negyedéves gyorsjelentési szezon, ami hatással lesz a tőzsdékre.

Mtelekom:
A nagy emelkedés után konszolidáció kezdődött a részvényben. A 303-305 forint visszateszt esetén, vásárlásokban érdemes gondolkodni. További emelkedés a 320 forint felett kezdődne el.

MOL:
Korábban kilépett egy csökkenő csatornából 14 ezer forintnál. Ameddig felette van, kitörésről beszélünk.  Jelenleg egy akkumulálódos szakaszt láthatunk. Egy kedvező hír esetén, 14600 forint felett, tovább emelkedhet az árfolyam.

OTP:
Technikailag nézve kedvező, hogy a részvény 4150 forint felett zárt. Ha a következő napokban is ezen érték felett tud maradni, akkor emelkedés kezdődhet. A 4230-4250 forint körüli szint, további ellenállás a részvénynek.
A Széchenyi kereskedelmi bank bejelentette, hogy vételi ajánlatot tett a Raiffeisen bank magyarországi leányára. A bankban az állam kisebbségi tulajdonos a 49 százalékos pakketjével.
Akár később az Erste bank magyarországi leányára is érkezhet vételi szándék.
Korábban a jegybankelnök jelezte, hogy több külföldi bank fog kivonulni hazánkból. Az állam jelentős szerepvállalása a hazai pénzintézetekben, komoly konkurenciát jelenthet az OTP-nek. 
                
RICHTER:
Egyre jobban gyengülni látszik a 4300 forintos támasz érték. Megtörése esetén a 4200, majd a 4070 forintos emelkedő trendvonal állíthatja meg. Ha 4400 forint fölé tud kapaszkodni, akkor emelkedés kezdődhet. Előbbire számítok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése