Magyar tőzsde

2014. január 19., vasárnap

- Brókerszem 01 20



Vegyes zárást produkáltak az amerikai indexek a hét utolsó napján. Az elmozdulás nagysága nem volt jelentős. A legjobb teljesítményt a közmű szolgáltató és egészségügyi szektor részvényei produkálták.
A mai nap folyamán fontosabb amerikai vállalati gyorsjelentés nem várható, illetve a Martin Luther King napja miatt zárva lesznek  az amerikai piacok.
A múlt héten kiváló teljesítményt nyújtott a német DAX30-as index, ugyanis új történelmi magasságokba emelkedett. A hazai piacról pedig a Richter gyógyszeripar vállalat szárnyalását lehet kiemelni. Azt gondolom, hogy egy kis pihenő után tovább folytatódhat az emelkedés a német tőzsdén, így akár a hazain is.
Az ázsiai piacok enyhén negatív tartortományban zártak, ezért a BÉT-en pénteki zárás körüli nyitást várok. Majd ezt követően az amerikai piacok zárva tartása miatt, gyér forgalmú, stagnálást valószínűsítek.

Mtelekom:

A 3. körös rezsi csökkentés , amit valószínűleg a kormány pénteken fog bejelenteni, kedvezőtlenül fogja érinteni az energia kiskereskedelmi üzletágát, emiatt a részvény árfolyamát is.  A vállalat 2010 óta nyújt a lakosságnak és vállalati ügyfeleinek gáz és áramszolgáltatást. Ahhoz, hogy ebben a szegmensbe be tudjon törni, jelentős kedvezményekkel kellett elődrukkolnia. A rezsi csökkentés miatt, tovább csökken a vállalat profitja.
Támasz a 305 forintos szint, lejjebb a 300 forint. Ellenállás 320 forint. 

MOL:

Múlt hét csütörtökön tárgyaló asztalhoz ült a MOL és a horvát kormány küldöttsége. A magyar fél jelezte, hogy hajlandók gyorsítani a tárgyalás menetén. Ez a hír kedvezett  a MOL árfolyamának és jelentős erősödés kezdődött. Azonban a 14600 forint körüli szint megállította a részvényt emelkedését. Pénteken a Shell olajipari vállalt profit figyelmeztettést adott ki. Így ez a hír és az ellenállás miatt csökkenés alakult ki.
A 14300 forint támasz. Itt helyezkedik el az 50 napos MA is. Jelenleg semleges a technikai kép.

OTP:

A 200 napos MA megállította az emelkedését 4510 forint környékén. Támasz szintek a 4420 forint, majd 4350 forint. Utóbbi szint elérésére számítok a következő napokban. Azonban a heti  felbontású chartot nézve, jelentős bullish jelzés alakult ki a three white soldier gyertya formáció miatt.

Richter:

A múlt héten a részvény árfolyama 3 éve nem látott szintig tudott emelkedni, az akvizíciós törekvések és egy felvásárlási pletyka miatt. A vállalat a hírt cáfolta, ezért csökkenés kezdődött.
Kedden teszi közzé a vállalati gyorsjelentését a Richter amerikai partnere a Forest Laboratories. Jó eredmény hatására, újra emelkedés kezdődhet. Addig támasz a 4590 forint, ellenállás 4750 forint.
A 4700 forint alatti zárások, a csökkenést fogja erősíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése