Magyar tőzsde

2014. február 9., vasárnap

- Brókerszem 2014.02.09



Kedvezően alakult a múlt hét utolsó napja a külföldi tőzsdéken. Az amerikai főbb  indexek  1% feletti pluszban zártak. A német DAX30-as index is a pozitív tartományt erősítette.
A mai napon a japán tőzsde zárva lesz, mert bankszünnapot tartanak. Fontosabb makroadat nem várható, így hangulati kereskedésre lehet számítani.


MTELEKOM:
Előző héten  pár napos csökkenés után, pénteken már próbált magához térni a részvény. A technikai kép egy fordított fej-váll alakzatot rajzol. A kérdés az, hogy ebből az alakzatból ki tud –e törni?
A 308 forint ellenállás, támasz a 300 forint.

MOL:
Továbbra is semleges, kissé negatív a technikai kép. A 13500 forint továbbra is támasz, ellenállás a 14200 forint.
Ami jó hír lehet a MOL emelkedésére játszóknak, hogy az alapkezelők között végzet felmérés alapján, kedvező megítéléssel bír a részvény.

OTP:
Szerdán fog lejárni egy 10 éves állampapír sorozat, aminek a 40%-át a Franklin Templeton alapkezelő birtokol. Érdemes figyelni erre az eseményre, mert kihatással lehet a forint árfolyamára, így közvetve az OTP részvényre is.
A 4230 forint támasz, ellenállás a 4300 forint.

RICHTER:
Múlt héten a részvény árfolyamát több negatív tényező is sújtotta.
A 4. negyedéves gyorsjelentése kedvezőtlenül alakult, emiatt több elemző csökkentette a részvény éves célárát. Ezen kívül az egyik nagytulaj értékesített a vállalatban lévő érdekeltségéből, ami jelentős eladói nyomást indított el.
A 3 napos intenzív esés után  a mai napra inkább korrekciót várnék. A következő napokban a részvény árfolyama, akár megcélozhatja a 4200 forintos értéket. Támasza a részvénynek a 200 napos MA  3900 forintnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése