Magyar tőzsde

2014. január 12., vasárnap

- Brókerszem 01. 13



Pénteken a vegyes munkaerőpiaci adat után, gyengülésnek indult a dollár. A befektetők arra kezdtek el fogadni, hogy egy ideig a FED nem csökkenti tovább az eszközvásárlási programját.   
A német és az amerikai piacok enyhe emelkedéssel fejezték be a hét utolsó napját.  A hazai piacot pedig egy kissé felkötötték zárásra.
A héten több nagy ágyú is közzé fogja tenni a vállalati eredményeit, ami piac mozgató hatással fog bírni. Ilyen például a Wells Fargo, J.P.Morgan Chase, BofA, Goldman Sachs, Citigroup .
Az ázsiai piacok ma reggel vegyes mozgást mutatnak. A japán tőzsde zárva volt. Az európai határidős indexek alapján a hazai tőzsde a pénteki záróárak környékén nyithat.
Mtelekom:

A 305 forintos visszateszt megvolt a korábbi nagy emelkedés után. Amennyiben tartósan 310 forint felett tud maradni, akkor később ismét támadhatja a 320 forintos ellenállási szintet. A frekvencia tender még okozhat hektikus mozgásokat az árfolyamban. ( A 800 mhz-es frekvenciasáv, amit korábban az analóg földfelszíni sugárzáshoz használtak, a digitális átállás miatt felszabadult. Ezt a frekvenciasávot, azért fontos a szolgáltatóknak megnyerni, mert a  legfejlettebb mobilinternetes technológia a 4G használatára alkalmas. )

MOL:

A MOL olajipari vállalt és a Horvát kormány is az európai döntőbírósághoz fordult az ügyeik rendezése érdekében . A felek korábban jelezték, hogy január 16-án ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.
A MOL az iraki Saikan mezőről elkezdte a  kitermelt olajat exportálni, illetve 1 milliárd dollárt tervez beruházni az Északi-tengeri olajmezőkre. Utóbbi híreknek pozitív kicsengése van, azonban a befektetők még szenzitívek a horvát fél magatartása miatt.
Zárásra kicsit felkötötték a részvényt, azonban nem lennék meglepődve egy 13950-14000 forintos visszateszten. Ellenállás a 14500, majd a 14600 forint.

OTP:

Technikailag továbbra is szép a részvény. Következő ellenállási értékek a 4420, majd a 4500 forint. Utóbbi elérésére számítanék a közel jövőben. A 4375 forint erős ellenállás volt, ami a pénteki zárással támasz lett. Amennyiben a következő napokban is ezen szint felett maradunk, jó eséllyel érhetjük el a 4500 forintos előbb említett ellenállási értéket. Támasz 4230-4250 forint.

Richter:

Több éve nem látott szintre tudott a pénteki kereskedésben erősödni a részvény. Az akvizíciós törekvések megtették a pozitív hatásukat a részvény árfolyamára. Visszateszt estén vételekben érdemes gondolkodni. A 4500, 4425 forint támasz.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól összefoglaltad a tőzsdei alakulásokat. Én gyakran itt szoktam informálódni a különböző árfolyamok alakulásáról: link

    VálaszTörlés
  2. köszi és köszönöm a linket.

    VálaszTörlés