Magyar tőzsde

2013. november 3., vasárnap

- Brókerszem11.04



Csütörtökön, az október hónap utolsó napján, záráskor sikerült a hazai részvényeknek egy kismértékű pozitív korrekciót összehozniuk.
Pénteken jelentős forint gyengülés alakult ki, egyrészt az eur/usd mélyrepülése és az ünnep nap okozta szűk likviditás miatt.
 A hét utolsó kereskedési napján az amerikai indexek kisebb pozitív elmozdulással fejezték be a napot. Kedvező teljesítményt nyújtottak az egészségügyi és a közmű szolgáltató részvények.
Mai napon jelentős piacbefolyásoló makroadat nem lesz. A spanyol, az olasz, és az eurózóna feldolgozóipari teljesítményét láthatjuk délelőtt. Majd délután az USA-ból  a  gyáripari megrendeléseket mutatják be.
Mtelekom estében továbbra is a negatív trend az úr. Próbálkozott a múlt héten egy kisebb emelkedéssel, de a 305 forintos ellenállásig nem jutott el. Rövidtávú irányát tekintve nehéz most állást foglalni. Ha 300 forint fölé tudna ismét emelkedni, akkor a longosok  bizakodhatnak a folytatást tekintettében.  Az MSCI november 12-én publikálja az index felülvizsgálat eredményét. Addig lehet feszültség a részvényben. Ha nőne a részvény ára, azzal nőne a vállalt kapitalizációja is.
MOL: A vállalat leányvállalata, az INA , kedvezőtlen gyorsjelentéssel drukkolt elő. Emiatt csökkent egy kissé a hazai olajipari vállalat részvényeinek az ára. Ami látható, hogy a 14800 forint támasz. Ellenállás 15150 forint. Egyelőre sávozás látható.
OTP:  Húzódik a devizahiteles mentés. A kormány átvette a staféta botot a bankoktól , így rövid időn belül az Országgyűlés elé terjesztik a javaslatukat.
Amennyiben sikerülne a részvénynek 4530 forint feletti zárás, akkor lehet benne a további emelkedés lehetősége. A 4450 és a 4380 forint továbbra is támasz. A forint intenzív gyengülése miatt, nem számítanék emelkedésre.
Richter: Csütörtök reggel jelentett a vállalat. Nettó profit és üzemi eredmény soron kedvező számokat láthattunk, de mindez kevésnek bizonyult. Kisebb profitrealizálás alakult ki napközben.
Ahogy már a Mtelekomnál említettem, az MSCI november 12-én jelzi a felülvizsgálatának  az eredményét, majd november 27-én alkalmazza azt. Ez egy támasztékot biztosíthat a részvénynek.
Ha nem csökken 4080 forint alá a részvény ára, akkor csak kitörési visszateszt alakult ki, ami után emelkedés kezdődhet ismét.
Fontos megjegyeznem, hogy a napokban bekövetkezett dollár erősödése, valamint az USA kötvény hozam emelkedése, megállíthatja a bikákat a piacon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése